Kalousek chytil na církevní akci vtipnou slinu. Namířil ji na Zemana

05.07.2016 11:50

Bohoslužbou dnes na Velehradě vyvrcholily oslavy příchodu slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu. Zúčastnil se jí i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který si při té příležitosti neopomenul šťouchnout do prezidenta Miloše Zemana.

Kalousek chytil na církevní akci vtipnou slinu. Namířil ji na Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Cyrilometodějské slavnosti začaly na Velehradě v pondělí tradičními Dny lidí dobré vůle – letošní ročník lidem připomněl Svatý rok milosrdenství. K roku milosrdenství jsou směřovány i projekty, jimž bude určen výtěžek z pondělního charitativního koncertu Večera lidí dobré vůle. Pomáhat se z něho bude i vzdělávání křesťanských uprchlíků, sirotčinci při klášteře svatého Antonína z Hormizdu ve městě Al Qush, rozléhajícím se jen několik kilometrů od hranic s Islámským státem, a zdravotnímu centru jezídů Medical Point v iráckém městě Sinjár.

Akce dle pořadatelů přilákala zhruba dvacet tisíc lidí. Zúčastnili se jí i vrcholní političtí představitelé včetně premiéra Bohuslava Sobotky či předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. „Tohle je zvláštní místo, tady tu dobrou vůli opravdu nacházíme,“ pochvaloval si včera opoziční politik na svém facebookovém profilu.

Během dnešní bohoslužby přidal Kalousek další postřeh, v němž se neopomenul vymezit proti prezidentu Miloši Zemanovi. „Každý rok slavíme na Velehradě příchod věrozvěstů sv. Cyrila a sv. Metoděje. Naši kulturu a zásady, podle kterých žijeme, přinesli z Východu. Při slavnostní bohoslužbě si tady navzájem slibujeme, že patříme na Západ. Prezident Zeman není svatý a není to věrozvěst,“ zdůraznil předseda TOP 09 na svém facebookovém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…