Karel Schwarzenberg se uzdravil a přišel do ČT, aby hájil Afriku. Nutno vidět

08.11.2018 11:01 | Zprávy

Ve včerejších Událostech, komentářích na ČT24 se k tématu paktu o migraci sešel Karel Schwarzenberg z TOP 09, který nedávno absolvoval pobyt v nemocnici, Jiří Kobza z SPD a stále ještě relativně nový ministr Tomáš Petříček z ČSSD. Petříček musel vysvětlovat své prohlášení, které nesouhlasilo s pohledem Andreje Babiše. Karel Schwarzenberg ČSSD vyčetl, že jde proti svým zásadám a poučoval je o jejich tradicích. „Musíme být vstřícní,“ uvedl k africkým státům.

Karel Schwarzenberg se uzdravil a přišel do ČT, aby hájil Afriku. Nutno vidět
Foto: Repro ČT24
Popisek: Karel Schwarzenberg v Událostech Komentářích

Moderátor nejdříve griloval Petříčka, který vydal stranické, nikoli ministerské prohlášení. V něm stálo například: „Tento 34stránkový text, který je připraveno podepsat přes 180 zemí světa, budí však často spoustu emocí, a to ne vždy zaslouženě.“ Moderátor se pak Petříčka ptal, zda tím tedy myslel, že u něj negativní emoce nebudí. „Jsem přesvědčen o tom, že v paktu jsou pozitivní témata. Bylo zde hovořeno o tom, že země, odkud migranti odcházejí, mají povinnost je přijímat zpět. Hovoří se o základních právech migrantů. Jsou tady argumenty proti přijetí,“ tvrdí ministr. Ale dodal, že byl pověřen vypracováním dokumentů, které ČR umožní nepřistoupit k paktu, a že o věci bude vláda ještě jednat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…