Kdo bude vládnout v Praze? Server Týden.cz už to prý ví

21.05.2013 19:37

V Praze začíná být jasno. Podle informací serveru Týden.cz zasednou v jedenáctičlenné radě dva sociální demokraté a devět představitelů TOP 09, včetně křesla primátora. Mezi TOP 09 a ČSSD ale nemá vzniknout žádná koaliční smlouva. Půjde v zásadě o jednobarevnou vládu tolerovanou radními za ČSSD. Celou situaci poněkud komplikuje kauza Opencard a obvinění stávajících radních.

Kdo bude vládnout v Praze? Server Týden.cz už to prý ví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Novým primátorem hlavního města by se mohl stát dosavadní předseda zastupitelského klubu TOP 09 v Praze Jiří Vávra, a to i proto, že není jedním z obviněných osob v kauze Opencard.

„Volba na Vávru údajně padla především proto, že není poznamenán obviněním v kauze Opencard, které si současní radní vykoledovali kvůli zakázce bez výběrového řízení. Další logický favorit pro primátorský řetěz, současný první náměstek primátora Tomáš Hudeček, je obviněn kvůli Opencard a o funkci podle svých dřívějších prohlášení nestojí,“ píše server.

Dosavadní koalice ODS a TOP 09 se rozpadla poté, co s jejím fungováním vyslovila ostrou nespokojenost TOP 09. Nabídla sice občanským demokratům uzavření nové koaliční smlouvy, ale s tím, že by TOP 09 držela post primátora a sem postů v jedenáctičlenné radě. S tím ODS zásadně nesouhlasí a nehodlá se rozhodovat pod tlakem. Podle dosavadního primátora Bohuslava Svobody (ODS) cítí TOP 09 blížící se volby a usiluje o své zviditelnění.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…