Konečně žádný Kalousek, těší se lidé na Moravce

25.06.2011 16:47

Václav Moravec ve své nedělní show uvítá dva expremiéry České republiky, oba vnímané veřejností veskrze pozitivně. Diskutující na Facebooku moderátorovi vzkazují: Miloši Zemanovi nezapomeňte nabídnout slivovici a Jana Fischera se zeptejte, jestli chce vážně být prezident.

Konečně žádný Kalousek, těší se lidé na Moravce

"Dva expremiéři - Jan FISCHER a Miloš ZEMAN - budou hosty nedělních Otázek. Jak hodnotí současnou vládu? Posunula se při posledních volbách nějak politická kultura a tolerance veřejnosti k přešlapům politiků? Zůstává boj proti korupci jen na papíře? Co říkají na protesty ve Španělsku a Řecku a případný dopad na eurozónu? Do diskuse o vlivu politiky na byznys se zapojí bývalý šéf Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Míl," inzeruje štáb na facebookovém profilu pořadu.

"Konečně žádný Kalousek," odpovídají příznivci v diskusi. Z vládních činitelů na televizních obrazovkách už jsou zjevně znuděni. Těší se zejména na Zemana, proslulého svými vtipy a neotřelými výrazovými prostředky.

U Fischera zajímá diváky zejména jeho možná kandidatura na pozici hlavy státu. Zeman totiž svůj zájem vyjadřuje víceméně opakovaně, kdežto Fischer o tom hovoří spíše zdrženlivě. Informaci o jeho zájmu o funkci na Hradě informovaly exkluzivně ParlamentníListy.cz na začátku února.

Psali jsme o Fischerově kandidatuře:
Přímá volba: Zřejmě Fischer a Zeman. ODS může překvapit
Fischer zpět na Úřadu vlády. Potvrdil, že chce být prezidentem
Ano, Fischer chce být prezidentem. Všimla si už všechna média

Někteří z diskutujících by ovšem místo Zemana rádi viděli konfrontaci Fischera s jiným expremiérem, a to sice s Mirkem Topolánkem, který je jeho protipólem ve všech směrech. Jeho výbušný styl by s Fischerovým úřednickým výrazně kontrastoval. Fischer navíc nepřímo může za Topolánkův konec v politice.

Topolánek totiž loni při neformálním focení pro gay magazín LUI mimo jiné řekl o Fischerovi, že je to "žid, který uhne". To nepřímo vedlo k jeho konci ve vysoké politice i v čele ODS.

Více:
Žid Fischer, který uhne. Před rokem se pohřbil Topolánek
Fischer z Londýna: Topolánkovi nemám ani po roce důvod odpouštět

Topolánek by ovšem zřejmě do studia České televize nevkročil. Od té doby, co skončil s politikou, s ní doslova nechce nic mít. A to ani s novináři, kteří ho jednou za čas slušně osloví s prosbou o vyjádření k některým skutečnostem. Redaktorce ParlamentníchListů.cz se od expremiéra dokonce dostalo velmi výmluvné vulgární reakce, z níž se mimo jiné dověděla, že je bezpohlavní "mr*ka".

Více:
Topolánek označil novinářku za mr*ku. Paroubek ztuhl a nechápal

V druhé části Otázek pak Václav Moravec uvítá policejního prezidenta Petra Lessyho, nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana a předsedu Nejvyššího správního soudu Josefa Baxu. Řeč bude o reputaci české policie a justice.

Čtěte také:
Moravec během tří hodin padal. Na Michálka už se dívali jen vytrvalci
Moravec se pořádně uvolnil u Krampola. Krušné dětství, smrkající kníže

Sledujeme pořady Václava Moravce

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …