Kristýna Kočí: Tohle si myslím o Rusnokově vládě

05.08.2013 15:05

Ve středu se na půdě Poslanecké sněmovny rozhodne o dalším osudu vlády Jiřího Rusnoka. Ne všichni poslanci již však mají jasno, zda mu svým hlasem vyjádří podporu či nikoli. Mezi stále nerozhodnuté patří i nezařazená poslankyně Kristýna Kočí. „Své konečné stanovisko představím až při středečním hlasování v Poslanecké sněmovně,“ uvádí na svých internetových stránkách.

Kristýna Kočí: Tohle si myslím o Rusnokově vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá poslankyně Kristýna Kočí

Kočí připomíná, že v dalších volbách do sněmovny už kandidovat nebude. Je proto pro ni prý důležité, aby se podařilo zrealizovat co nejvíce z programu, za který se ona sama do sněmovny dostala. „Z těchto důvodů jsou pro mou podporu jakékoliv vlády klíčové její programové priority,“ vysvětluje.

Programové prohlášení Rusnokovy vlády, které čítá jedenáct stran, obsahuje kroky, které Kočí považuje za důležité, ať už se jedná o opatření vedoucí ke zlepšení čerpání prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie nebo podpora zákona o státní službě či předložení nového zákona o státním zastupitelství.

Celé prohlášení Kristýny Kočí ZDE.

Upozorňuje ale také na zjevné nedostatky, například na chybějící protikorupční normy, které se již ve sněmovně projednávají, například rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu, zákon o registru smluv a další. „Jsem toho názoru, že by bylo žádoucí, aby k nim současná vláda vyjádřila svůj postoj ještě před hlasováním o důvěře, pokud je nezahrnula do samotného programového prohlášení,“ míní Kočí.

Vzhledem k tomu, že Kočí dle svých slov není zcela ztotožněná s programovým prohlášením Rusnokova kabinetu, nedokáže prý v tuto chvíli ještě říct, jaké bude její definitivní stanovisko při středečním hlasování. „Navíc se domnívám, že by bylo více než žádoucí, aby své programové prohlášení nebo alespoň programové priority deklarovala, alespoň symbolicky, potencionální vláda v čele s Miroslavou Němcovou, jejíž případnou podporu také nevylučuji,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…