Krnáčová srovnala dopravu v Praze a dalších městech a nechtěně způsobila mediální poprask. Omlouvám se, vzkázala promptně

10.03.2018 19:30

„Pražané jsou zpovykaní. Praha nemá velký problém s dopravou," řekla v rozhovoru pro Právo pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Za tuto mediální zkratku se vzápětí omluvila.

Krnáčová srovnala dopravu v Praze a dalších městech a nechtěně způsobila mediální poprask. Omlouvám se, vzkázala promptně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová, držitelka klíče číslo sedm

„Myslím, že co se týče dopravy, tak každý cizinec, který tady bydlí, nebo velvyslanec, se kterými se potkávám, tak jsou šťastni, že tady mají dopravu, jakou mají. Myslím, že Pražané jsou trochu zpovykaní s dopravou, protože když jsem v zahraničí a čekám deset minut v zácpě, tak v Praze už by bylo povstání a skandál. Ale neříkám, že je to všechno ideální," uvedla pražská primátorka ve shora citovaném rozhovoru.

Svými slovy vzápětí způsobila doslova mediální poprask, kdy několik médií uvedlo, že primátorka bagatelizuje problém s metropolitní dopravou.

Sama Krnáčová ovšem svou chybu velmi rychle napravila.

„Samozřejmě, že Praha má problémy v dopravě, dokonce jich má spoustu, což jsem připustila i v rozhovoru," sdělila ParlamentnímListům.cz v SMS zprávě. Na mysli měla podle svých slov například nedokončené okruhy, o nichž se hovoří řadu let.

„Mluvila jsem o porovnání s jinými velkými městy a porovnávala jsem délku stání v kolonách. Já chápu, že lidé jsou rozčílení, když je zdržují uzavírky, takže to vyjádření bylo nešťastné," připustila. „Jestli se ten výrok někoho dotkl, omlouvám se, rozhodně jsem nechtěla nic bagatelizovat," uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…