Kubera o protikuřácké legislativě: Borisi, to jsi konzervativec?

16.08.2012 14:52

Senátor a známý obhájce kuřáků Jaroslav Kubera protestuje proti nejnovějším iniciativám k omezení kouření. Podle něj je to šílené omezování lidské svobody, které skončí tím, že nám spasitelé, věřící, že všechno vědí nejlíp, budou regulovat úplně vše.

Kubera o protikuřácké legislativě: Borisi, to jsi konzervativec?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor za ODS Jaroslav Kubera

„Přijde mi, že to šílenství už tady nemá obdoby. To, že máme nejmodernější protikuřácký zákon v Evropě, je evidentní. Chrání nekuřáky a současně neterorizuje kuřáky,“ chválí senátor současnou úpravu.

Proto považuje za nesmyslné nápady na jeho změny, například zákazy kouření na předzahrádkách, které navrhuje ministerstvo zdravotnictví. „To není zakázané ani v těch nejagresivnějších zemích, naopak oni ještě předzahrádky vytápějí,“ říká k tomu senátor.

Podle Kubery se jedná o pouhou součást širších snah o omezování lidské svobody. „Skupiny těchto spasitelů neskončí v žádném případě u kouření. Půjdou až na hranu, protože si myslí, že zachrání svět, že oni budou určovat, jak se máme chovat, co máme jíst, co máme dělat. To je cesta do pekel,“ obává se senátor.

Kubera považuje za úděsné, že se na těchto iniciativách podílejí dokonce jeho straničtí kolegové. „Nejúděsnější je, že se na tom podílí někteří poslanci ODS, poslanci konzervativní strany, kteří by měli především hájit lidskou svobodu,“ říká a jmenuje poslance Borise Šťastného, který se prý dokonce řadí k autorům těchto nesmyslů.

Otázka kuřáckých či nekuřáckých restaurací by podle něj měla být na jejich provozovatelích. Měly by prý být i společné, protože někteří nekuřáci a kuřáci rádi sedí spolu. „Dokonce jsou takoví zvrhlíci, že byť nekuřáci chodí úmyslně do kuřácké, protože se jim líbí ta atmosféra,“ upozorňuje Kubera.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…