Lékař Stránský: Odstranění Zemana? Neříkají pravdu o jeho zdraví. Jako Jelcinovi lékaři

29.09.2019 21:31

Prezidenta Miloše Zemana čeká kvůli dehydrataci organismu několik infuzí, které mu mají dodat minerály, znějí nejnovější zprávy o jeho zdravotním stavu. Zcela opačný pohled na zdraví hlavy státu však ve svém blogu na Aktuálně.cz nabízí lékař Martin Jan Stránský, který tyto informace označuje za nekompletní a podezřelé.

Lékař Stránský: Odstranění Zemana? Neříkají pravdu o jeho zdraví. Jako Jelcinovi lékaři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

V souvislosti s probíhající snahou některých politiků odstranit Miloše Zemana z funkce na základě jeho zacházení s ústavou tu podle lékaře Stránského stojí další ústavní možnost, na kterou upozornil právník Jan Kalvoda. Jedná se prý o neschopnost hlavy státu vykonávat funkci. Neschopnost zdravotní. „Pokud je zdravotní stav prezidenta skutečně v pořádku, mělo by to být objektivně doloženo. Je to v jeho zájmu a v zájmu národa. Nikoliv způsobem prohlášení skupiny lékařů kolem Jelcina,“ píše Stránský.

Anketa

Chcete, aby Xaver Veselý dohlížel na ČT z pozice člena Rady ČT?

95%
5%
hlasovalo: 20064 lidí

„Absence informací o skutečném zdravotním stavu prezidenta Zemana je naprosto cílená,“ myslí si Stránský a dodává, že pokud se na veřejnosti vyskytne, nelze si nevšimnout jeho usínání na mezinárodních veřejných ceremoniálech, stejně jako pokračující omezenosti chůze a koordinace kvůli cukrovce, která bohužel pokračuje v ničících efektech i při optimální léčbě. „O efektu alkoholu, jak v minulosti, tak v současnosti, nemluvme,“ poznamenal.

Je podle něj navíc podezřelé, že se prezident státu, který by údajně měl mít optimální stravu a pitný režim, dostal do situace, při které musel dostat „rehydratační a minerální“ infuze přímo do krve. A pozastavuje se i nad samotným přístupem léčby tzv. lege artis, tedy na náležité odborné úrovni. „Žádný schopný lékař, který léčí pacienta s dehydratací tak, že ho musí dát na infuze, ho domů jen tak nepustí, natož aby nařídil domácí infuze,“ zdůrazňuje.

Pokud prý jde jen o „dehydrataci a nedostatek minerálů“, mělo by stačit vypít pár sklenic minerální vody a nastavit vybalancovaný pitný režim doma. „Strčit jehlu do ruky hlavy státu a kapat do ní infuzi je jiná věc. Takže buď jde o nezodpovědné lékaře, nebo o nezodpovědného pacienta,“ uzavírá Stránský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …