Lidé na chyby v registru nedoplatí. Stačí prý mít v pořádku doklady

26.07.2012 22:15

Přechod na nový systém centrálního registru vozidel prý objevil v registracích mnoho chyb. Ty vznikly během fungování předchozího systému a teď bude třeba je vyřešit. Ministerstvo však uklidňuje, že kvůli tomu nebude docházet k pokutování řidičů či jiným komplikacím.

Lidé na chyby v registru nedoplatí. Stačí prý mít v pořádku doklady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Dobeš

„Pokud mají řidiči v pořádku své doklady, nemělo by docházet k žádným komplikacím,“ ujistil podle serveru Aktuálně.cz Zdeněk Neusar z tiskového oddělení ministerstva dopravy. Podle něj je většina chyb způsobena překlepem, například „Škoida“ místo „Škoda“, atd. Obdobnou chybou je nepřesnost v některých technických parametrech vozidla.

Odstranit chyby, jichž bylo při převodu do nového systému objeveno kolem milionu, prý potrvá roky. Úředníci však neplánují, že by si kvůli jejich odstranění zvali majitele vozidel. Špatné údaje budou opraveny, až majitel sám přijde na úřad požádat o změnu v registru.

V současnosti je podle ministra Pavla Dobeše právě velké množství oprav důvodem, proč na úřadech dochází k průtahům. Úředníkům se však daří chyby postupně odstraňovat. „Jejich informace a podněty jsou velice důležité k tomu, aby se zlepšoval samotný výkon agendy,“ ocenil je ministr. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …