Martin Konvička jmenován volebním lídrem

08.09.2015 14:58

Hnutí Úsvit – Národní koalice dnes vydalo tiskovou zprávu, ve které oznamují jejich spojení s hnutím Blok proti islámu, vedeným Martinem Konvičkou. A pokud se Petr Hampl stane předsedou strany Svobodných, spojí se i s ním.

Martin Konvička jmenován volebním lídrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

V tiskové zprávě stojí, že pro příští krajské, senátní a sněmovní volby, bude hnutí Úsvit NK „kandidovat s podporou Bloku proti islámu“. „Docent Konvička bude superlídrem a mluvčím naší formace do krajských a senátních voleb v příštím roce,“ řekl předseda Úsvitu NK Miroslav Lidinský.

Program této koalice „vytvoří společný tým pod vedením sociologa Hampla“, uvádí se v tiskové zprávě. Hampl v současnosti kandiduje na předsedu strany Svobodných a pokud mu to vyjde, chtěl by společně s Úsvitem a Blokem proti Islámu vytvořit předvolební trojkoalici.

„Program naší Národní koalice má dva výchozí mantinely, na jedné straně svoboda jednotlivce mít svou víru, na druhé straně nulová tolerance k politizaci islámu v ČR,“ řekl Martin Konvička a dodal, že poslanci Úsvitu byli jediní, kdo reagoval na návrhy zákonů Bloku proti islámu.

Podle předsedy Úsvitu Marka Černocha již předložili návrhy zákonů, které „řeší větší kontrolu církví v ČR tajnými službami“. Apelují také na zpřísnění azylových zákonů a chtějí, aby vláda lépe chránila státní hranice.

Celé znění tiskové zprávy:

Vážení kolegové, 

posíláme Vám k následnému využití tiskovou zprávu po jednání předsednictva strany:

Úsvit NK s se spojil Konvičkovým Blokem proti islámu.

Do nadcházejících krajských a senátních u sněmovních voleb bude Úsvit Národní koalice kandidovat s podporou Bloku proti islámu. "Docent Konvička bude superlidrem a mluvčím naši formace do krajských a senátních voleb v příštím roce" řekl na tiskové konferenci předseda Úsvitu- NK Lidinský. Program uskupení vytvoří společný tým pod vedením sociologa Hampla a přeloží jej ideové konferenci strany v prosinci tohoto roku. PhDr Petr Hampl kandiduje na předsedu strany Svobodných s cílem tuto stranu spojit do předvolební trojkoalice s Úsvitem NK a Blokem proti Islámu. "Program naši Národní koalice má dva výchozí mantinely na jedné straně svoboda jednotlivce mít svou víru na druhé straně nulová tolerance k politizaci islámu v ČR" řekl Doc. Konvička k programu. „Poslanci Úsvitu byli jediní, kteří okamžitě reagovali na naše návrhy zákonů a nabídli svoji pomoc při jejich předložení do sněmovny. Proti invazi běženců nás nezachrání mediální výstupy, ale skutečná práce ve sněmovně, která donutí vládu jednat. Proto jsem rád, že dnes zahajujeme dlouhodobou spolupráci. A uvítám i další strany a hnutí, které se k ní připojí“ dodal Konvička.

Předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch uvedl, že již byly předloženy novely zákonů, které řeší větší kontrolu církví v ČR tajnými službami, o novelu azylového zákona zakazující udělení azylu imigrantům, kteří se dopustí byť i přestupku a především tlak na vládu chránit naše státní hranice před imigranty.

 Jan Zilvar, tiskový mluvčí, 739024400

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …