Migrant dostal 12 let, ale místo slz či doznání se pokusil o něco hodně překvapivého

24.07.2018 9:18

Dramatický průběh měl soudní proces s indickým migrantem, který byl obžalován a také odsouzen ke dlouholetému trestu odnětí svobody za znásilnění dívky ve Vídni. Tomu nejhoršímu zabránila jen duchapřítomnost jednoho z kolemjdoucích.

Migrant dostal 12 let, ale místo slz či doznání se pokusil o něco hodně překvapivého
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Setkání euroskeptické protiimigrační frakce Evropy svobody a národů ve Vídni

Včera byl před soudem ve Vídni vynesen rozsudek nad pětadvacetiletým indickým migrantem, který čelil obžalobě ze znásilnění teprve patnáctileté dívky. Ke spáchání trestného činu došlo letos v květnu, ale soudní řízení bylo několikrát odloženo. A to přesto, že vyšetřovatelé měli dostatek důkazů a o vině mladého Inda nepochybovali. Obžalovaný však prostřednictvím svého advokáta podal v červnu stížnost proti svému zadržení.

Anketa

Vydělala Česká republika na členství v Evropské unii?

hlasovalo: 18280 lidí

Ačkoli soudy první instance došly k závěru, že zatčení bylo oprávněné, následné rozhodnutí dalších soudů důvody k vazbě neshledaly. Když už se konečně po složitých peripetiích schylovalo k soudnímu procesu, hlavní obžalovaný chyběl. Mladík nebyl k dostižení ani na svém mobilním telefonu, protože Rakousko opustil a odjel do své rodné Indie. Po dalším ze soudních rozhodnutí však na něj byl vydán mezinárodní zatykač a on byl nucen se vrátit do Vídně.

Celý text v němčině je ZDE.

V polovině června se objevil za doprovodu policie a v poutech na vídeňském letišti. Zdržovací taktika se však obžalovanému a jeho advokátovi příliš nevyplatila, protože včera byl násilník odsouzen ke dvanácti letům ve vězení. Obžalovanému násilníkovi vedle zdržovací taktiky uškodil také fakt, že od začátku svoji vinu i přes poměrně jasné důkazy popíral. V neposlední řadě se navíc dopustil sexuálního zneužití teprve patnáctileté dívky a tyto trestné činy se nejenom v Rakousku obecně trestají přísněji.

Vynesením poměrně tvrdého rozsudku však včera ještě celý případ neskončil. Při převozu ze soudní síně do věznice v Josefstadtu tři doprovázející policisty čekala dramatická vložka. Obžalovaný se pokusil utéci a podle rakouského deníku Kronen Zeitung mu v tom zabránil jen duchapřítomný kolemjdoucí, který mu nastavil nohu, o kterou mladý násilník z Indie zakopl. Policisté jej tak rychle dopadli a odvezli na místo původního určení.

Problémy se zatčeným přiznávají i samotní policisté. „Muž se nám v jednu chvíli najednou vytrhl a dal se na útěk, ale po několika vteřinách byl opět dopaden,“ cituje deník mluvčího policie Paul Eidenberger. Odsouzený by byl patrně dopaden i bez pomoci náhodného kolemjdoucího, ale jeho nastavení nohy vše urychlilo. Mladý Ind je tak nyní ve vazební věznici a bude proti němu zahájeno další řízení, tentokrát kvůli kladení odporu vůči státním orgánům.


 

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …