Mikuláš Minář: Volíte Babiše z nouze, budete volit mě!

30.09.2020 8:47 | Zprávy

Když Mikuláš Minář ohlásil, že končí na postu hlavního chvilkaře a směřuje do politiky s novým hnutím, zvedla se vlna kritiky, že oznámení dal ve špatnou dobu, že rozdrobí opozici, že přeceňuje svou roli a podobně. Na velkou část kritiky odpověděl Minář v rozhovoru s Čestmírem Strakatým v Prostoru X. Zprávy o plánovaném hnutí prý unikly od někoho do médií, takže musel s pravdou ven dříve, než měl v plánu. Hodlá lovit hlasy mezi těmi, kdo volí Andreje Babiše z nouze. A uznal, že to nebyl jen on, kdo na Letnou přivedl 300 tisíc lidí. „Potřebujeme nové lidi do politiky, potřebujeme novou energii, potřebujeme změnit to, že politika je to svinstvo. Potřebujeme říct, lidi, přestaňte prostě kafrat, přestaňte fňukat, přestaňte nadávat, jak je to všechno špatně, tak to pojďte sakra změnit,“ apeluje.

Mikuláš Minář: Volíte Babiše z nouze, budete volit mě!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Minář

Když Čestmír Strakatý představil Mikuláše Mináře jako politika, ten řekl, že je to pravděpodobné, že se politikem stane, a to na 95 %. „Já jsem takřka rozhodnutý, už jsem to avizoval. Kdybych nebyl takřka rozhodnutý, tak bych s tím nevycházel takto aktivně ven. Na druhou stranu, určitě jsem chtěl čekat, co to vůbec v té společnosti vzbudí, jaké budou ohlasy, ať už pozitivní nebo negativní,“ uvedl.

Dále řekl, že kdyby záleželo jenom na něm, čekal by s oznámením na období po volbách. „Nevím vůbec kdo, ale od někoho se to dostalo k nějakým novinářům a my jsme věděli, že to vyjde a nechtěl jsem být v nějaké reaktivní komunikaci,“ vysvětlil, proč oznámil svůj úmysl založit nový politický subjekt před volbami. Jeho úmyslem bylo zamezit spekulacím, co chystá.

Strakatý se zeptal, zda ho někdo lidově řečeno podrazil, ale Minář se zdráhal toto slovo použít a opět zopakoval, že neví, kdo informace médiím pustil. Uvedl, že informace měli ti, se kterými se o novém subjektu baví, nicméně u nich „podraz“ nepředpokládá, dále Milion chvilek, tam to ale také nepředpokládá, protože i pro spolek by bylo lepší, kdyby informace vyšla najevo až po volbách, a na závěr to věděli opoziční lídři. „Já jsem se s některými z nich potkal a říkal jsem jim, že o tom skutečně vážně uvažuji a samozřejmě něco takového se nedá úplně utajit, takže si nedělám iluze, že by se v opozici o tom nebavili, že se něco takového chystá,“ řekl bývalý předseda chvilkařů. Dodal, že původní podoba informace byla hodně zkreslená.

Zkreslené informace měly být v tom ohledu, že měly budit dojem, že se Minář dohodl s Janem Čižinským a vzniká  něco nového. „Což je naprostý nesmysl,“ dementoval takové úvahy Minář. „Pan Čižinský je jenom jedna z mnoha osob, se kterými se potkávám a o těch věcech bavím. Měl jsem dojem, že je snaha to zarámovat, že už je něco upečeného, že vzniká tenhleten projekt,“ vysvětlil a dodal, že Čižinský možná bude, ale možná také nebude součástí projektu. A tento projekt nebude součástí projektů Čižinského.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…