Moderní svět. Musíme jít s dobou, řekl muž z TOP 09. Kovářová mu řekla, co slyšela na vsi

27.09.2022 9:25 | Zprávy

Velmi těsný souboj plzeňských senátních kandidátů pokračoval i nadále. Zatímco advokátka a někdejší ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová (NK) by do Senátu chtěla, aby odmítla nadbytečnou byrokracii a hájila „normální svět“, přeštický starosta Karel Naxera (TOP 09) chce „jít kupředu“. „Svět na nás nepočká a my musíme jít,“ řekl voličům skrze vysílání CNN Prima News. Oba dva mají také odlišný pohled na zelenou politiku EU a práci ministra Síkely. Mezitím co Naxera shrnoval, že vláda prý „dělá maximum možného“, Kovářová našla problémů hned několik.

Moderní svět. Musíme jít s dobou, řekl muž z TOP 09. Kovářová mu řekla, co slyšela na vsi
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Naxera v CNN Prima News

Rozdíl mezi oběma kandidáty byl v prvním kole pouze ve stovkách hlasů a oba dva dokázali porazit i známé osobnosti. Na čtvrtém místě v plzeňském obvodě skončil producent a současný senátor Václav Chaloupek (12,03 % ) a třetí žokej Josef Váňa (20,23 %).

Kovářová skončila druhá s 21,96 % hlasů a Naxera obdržel od voličů 22,93 % a s náskokem více než čtyř stovek hlasů byl nejúspěšnějším kandidátem v obvodě.

K současné energetické krizi a vystupování ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN), který se v neděli vytasil s variantou, že by se vládní cenový strop na energie vztahoval jen na část spotřeby, aby to následně ještě tentýž večer odvolal, Naxera ve vysílání CNN Prima News řekl, že pro to má pochopení.

„Pozice ministra průmyslu je v této době velice obtížná a ukazuje se, že ne vždy jsou komunikační kanály v takové podobě, kterou bychom jako občané vyžadovali. Jsem si ale jist, že záležitosti vyřeší, aby dopad energetické krize byl na občany i firmy co nejnižší,“ uvedl k nejasnému vystupování ministra průmyslu a obchodu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…