Na poslední chvíli mě do ČT pozvali. Museli. Debata bude mít hosta, se kterým se nepočítalo

05.10.2021 14:30

V pořadu Hejma Show uvedla lídryně TSS Zuzana Majerová Zahradníková, že byla na poslední chvíli pozvána do superdebaty ČT. „Oni si to velice dobře uvědomují, že ty argumenty, které mi četla pionýrská vlaštovka, nepasovaly na strany, které tam jsou, a na nás pasovaly daleko víc,“ řekla. Ondřej Hejma prozradil, co mu řekl Tomio Okamura o případném sjednocení.

Na poslední chvíli mě do ČT pozvali. Museli. Debata bude mít hosta, se kterým se nepočítalo
Foto: Repro Youtube
Popisek: Šéfka TSS Zuzana Majerová Zahradníková v předvolebním rozhovoru v Hejma Show

Anketa

Hrozí ,,orbanizace Česka"?

8%
18%
hlasovalo: 19974 lidí
Volební kampaň hodnotí Zuzana Majerová Zahradníková jako velmi vyostřenou a osobní, ale to se prý dalo očekávat vzhledem k počtu kandidujících subjektů. „Já se snažím zajímat se o nás a nemám příliš času sledovat kampaň ostatních,“ řekla. „V rámci těch televizních slyším ty názory a mnohdy kdyby to nebylo k pláči, tak se budu smát,“ dodala.

Komentovala i kauzu Pandora Papers, nemá nic proti tomu, aby si za své peníze někdo cokoliv koupil. „Ale klasickým normálním způsobem,“ podotkla, a pokud premiér vyváděl peníze z ČR, tak prý káže vodu a pije víno. Dodala, že kauza se ovšem netýká jen Andreje Babiše a měla by se každopádně prošetřit. Připomenula, že TSS požaduje snížení daní. „Ve chvíli, kdy lidé budou mít rovnou přímou daň, která bude 15 %, tak nebudou mít důvody vyvádět a zdaňovat peníze v tzv. daňových rájích,“ mínila. Považuje za zvláštní, že se zrovna na Babiše upnula americká herečka Mia Farrow. A i když jsou daňové ráje celkem běžnou praxí, tak jejich použití schvalovat nehodlá.

Co se týče průzkumů, citovala bývalého předsedu Trikolóry, že vedle těch, kdo vytvářejí veřejné průzkumy, vypadají i fotbalový rozhodčí čistí jak andělé. Nicméně, i v průzkumech jim nyní vychází nad 5 %. „Protože jsme na sedmi procentech, tak jsem byla na poslední chvíli pozvána na tu velkou superdebatu do České televize,“ uvedla. To zřejmě znamená, že se demonstrace za účast TSS před Kavčími horami konat nebude.

Předsedkyně TSS dodala, že na Kavčích horách leží jejich stížnost. „Oni si to velice dobře uvědomují, že ty argumenty, které mi četla pionýrská vlaštovka (zřejmě Marcela Augustová – pozn. red.) nepasovaly na strany, které tam jsou, a na nás pasovaly daleko víc,“ pravila. Má za to, že by měla skončit doba, kdy se volí proti něčemu nebo pro menší zlo. Dle sociologických průzkumů mají prý volební potenciál až 14 %. „Lidi mají volit to, čemu věří. Mají volit pro, ne proti,“ dodala.

Ondřej Hejma položil na otázku sjednocování „skutečné“ opozice a Majerová Zahradníková odpověděla, že pro sjednocování udělali maximum, právě proto se spojili se Svobodnými a Soukromníky. Komentovala i případné spojení s SPD. „SPD tenkrát vyzval pan prezident Václav Klaus. A SPD druhý den vydala článek, místo pootevření dveří je rovnou zabouchla, jasně řekli, že oni jsou ta jediná a s nikým se bavit nebudou,“ vysvětlila.

Moderátor se přidal, že nedávno také hovořil s Okamurou, který mu řekl věci, které ani nechce opakovat. „Bylo to často docela osobní. Ale pak mi řekl: My máme každý ten program jinej. Jsou tam společné věci, jako svoboda, národní zájmy, a tak dále. Ale u mě to Trikolóra prohrála tehdy, když odmítla ten tvrdej czexit,“ svěřil Hejma Okamurovy důvody na kameru. S uvažováním šéfa SPD předsedkyně TSS nesouhlasila, podle ní kdyby Tomio Okamura něco s czexitem dělat chtěl, tak už po tu dobu, co je v politice, mohl. A namítla, že jako TSS vždy hlasovali pro referendum. Hejma doplnil, že TSS chce hlavně zrušit článek 10, který nadřazuje evropské právo českému. Co se týče EU, chtěla by, aby se EU vrátila do podoby EFTA, tedy aby zůstal volný pohyb zboží, služeb a kapitálu. Hejma si také nebyl jist, zda by lidé v tuto dobu hlasovali pro czexit.

Kritizovala také přistoupení vlády ke Green Dealu. „A ODS to vidí jako něco úžasného, z toho se mi nedělá dobře,“ rýpla si do své bývalé strany. Obvinila Petra Fialu, že považuje Green Deal za „famózní“. „Byť poslední týden prohlašuje něco jiného,“ dodala s tím, že v tom není Fiala sám. „Nikdo nechce migranty, nikdo nechce euro, nikdo nechce zdražování,“ popsala prohlášení lídrů politických stran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…