Nečas si může oddechnout, Šťovíček hlasuje s vládou

18.08.2012 6:23

Poslanec Milan Štovíček prý v pátek potvrdil, že podpoří oba kontroverzní vládní návrhy- tedy církevní restituce, i zvýšení DPH. Právě on tak nejspíš bude tvořit klíčový sto první hlas, který premiérovi k dosažení kvalifikované většiny ve Sněmovně doposud chyběl.

Nečas si může oddechnout, Šťovíček hlasuje s vládou
Foto: archiv poslance
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Milan Šťovíček

„Předložený zákon chápu jako výsledek komplikovaného a složitého kompromisu, který byl nalezen po dlouhých dvaceti letech až nyní,“ uvedl v rozhovoru pro IDNES.cz k návrhu vyrovnání státu s církvemi. Hlasoval prý pro něj již jednou a nemá ve zvyku své postoje měnit.

Obdobně se prý dívá na návrh na zvýšení DPH. „Nejsem ekonom, ale návrh, který vzešel z NERVu, aby více než tři čtvrtiny ekonomických problémů byly řešeny úsporami státních a veřejných výdajů a pouze zbytek byl řešen zvýšenými daněmi, mi připadá smysluplný,“ obhajuje vládní plán.

Vláda navíc podle něj doposud plní své programové prohlášení, což uvedl jako podmínku své podpory. „Zatím nemám žádné informace o tom, že by se vláda odchylovala od svého programového prohlášení,“ říká k tomu poslanec.

Velmi pozorně však prý sleduje přípravu Státní energetické koncepce, která se zabývá i Šťovíčkovým zásadním tématem zachování těžebních limitů. „Zejména v návrhu surovinové politiky jsou obsaženy věci, které jdou proti programovému prohlášení vlády,“ naznačuje nespokojenost.

Vyhýbá se však přímé odpovědi na otázku, zda se nechystá následovat své někdejší stranické kolegy do platformy LIDEM, která je součástí vlády. „Pokud bude tato vláda plnit svůj program a bude uskutečňovat sliby a cíle v něm obsažené, může s mou podporou počítat. V klubu VV jsem tento svůj postoj vždy jasně deklaroval,“ říká k tomu Šťovíček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…