Německo: Zabil ji migrant, lidé ji chtěli uctít. Dopadlo to ošklivě

08.12.2016 9:51

Tragický příběh znásilněné a zavražděné studentky Marie Ladenburgerové dále žije svým životem. Veřejnoprávní televize ARD horko těžko vysvětluje, proč o všem zpočátku neinformovala, a vražda rezonuje i mezi německými politiky i obyčejnými Němci.

Německo: Zabil ji migrant, lidé ji chtěli uctít. Dopadlo to ošklivě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci tvoří fronty na autobusy

„Veřejnoprávní televize ARD se snažila celou záležitost zamlčet, ale na internetu se to naštěstí nepodařilo. Lidé jsou rozhořčeni a dávají své postoje veřejně najevo. Členové pobočky AfD ve Freiburgu zorganizovali protestní shromáždění, na kterém uctili památku zavražděné studentky, a vedle toho také protestovali proti přistěhovalecké politice kancléřky Angely Merkelové,“ uvádí server Blasting News s tím, že na náměstí Münsterplatz dorazilo asi třicet lidí.

Proti několika málo desítkám účastníků poklidného shromáždění se však postavilo asi 300 členů levicového extremistického hnutí Antifa. „Odkud se tito radikálové vzali? To neměli v nedělním mrazivém počasí nic lepšího na práci než narušovat shromáždění za oběť znásilnění a vraždy? Pokud někdo pracuje 40 hodin týdně či studuje, tak přece nemá chuť jít v neděli útočit na účastníky pokojné demonstrace jenom proto, že nesdílí jejich politické postoje,“ míní server.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Server dále spekuluje, že vzhledem k organizovanosti levicových radikálů s vlajkami hnutí Antifa a politické strany Die Linke je někdo zaplatil. „Možná je to tak, že se ve svém životě ničím pořádným nezabývají, nechodí do práce ani nestudují, ale profesionálně parazitují na štědrém sociálním systému. Agresivní členové hnutí Antifa přerušovali pokojnou demonstraci AfD hlasitými výkřiky a napadáním řečníků. Vedle toho neustále pokřikovali, že jsou uprchlíci v zemi vítáni.“

Anketa

Zajdete o Vánocích do kostela?

41%
59%
hlasovalo: 5250 lidí

Antifa nakonec dosáhla svého a shromáždění bylo asi po hodině rozpuštěno přítomnými strážci pořádku. „Aby se dostalo těch dvacet až třicet příznivců AfD z náměstí se zdravou kůží, museli pro ně policisté vytvořit bezpečnostní koridor. Lidé byli při odchodu přesto napadáni levicovými extremisty z Antify. Provoz čtyř linek tramvaje musel být navíc kvůli jejich pokusům dostat se ke svým ‚nepřátelům‘ přerušen.“

„Ve výsledku tak byli zraněni čtyři policisté, použito velké množství slzného plynu, narušen veřejný pořádek a porušen zákon na ochranu svobodného projevu i shromažďování. Nikdo za to samozřejmě nebude potrestán,“ konstatuje německá mutace serveru Blasting News.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …