Nemohl si to odpustit! Z TV Nova na Primu a zase... Petr Suchoň poprvé vysílal

09.08.2021 10:32

Dnes měl moderátor Petr Suchoň premiéru na CNN Prima News, pro kterou moderuje pořad Nový den. Ovšem hned jako prvního hosta měl prezidenta ČLK Milana Kubka, se kterým měl konflikt na TV Nova, za který se musel omlouvat a na nějakou dobu kvůli němu dokonce nemoderoval Televizní noviny. Ale když se moderátor ptal znovu na biomrkev, Kubek se smál a řekl, že tuto otázku čekal. Podle CNN Prima News je tak válečná sekera zakopána.

Nemohl si to odpustit! Z TV Nova na Primu a zase... Petr Suchoň poprvé vysílal
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Moderátor Petr Suchoň hned v prvním vysílání narazil na šéfa ČLK Kubka

Dnešním hostem pořadu Nový den televize CNN Prima News byl prezident České lékařské komory Milan Kubek, který v pořadu uvedl, že souhlasí s tím, že neočkovaní budou mít nějaké nevýhody, jako je například to, že si od září budou muset sami hradit testy na kulturní akce nebo kvůli cestování. „Je v pořádku, když neočkovaní budou mít nějaká omezení. Společnost se musí nějakým způsobem chránit a je v pořádku i to, aby se testy, které nejsou z medicínského hlediska důležité, nehradily z veřejného zdravotního pojištění,“ řekl šéf ČLK.

Dle Kubka se může očkovat každý. „Nevím, proč by se tedy z veřejného zdravotního pojištění měly hradit vstupenky do hospody, na koncert nebo ke kadeřnici,“ uvádí Kubek. Prý si každý má nést následky svého rozhodnutí.

Tyto názory nejsou u šéfa České lékařské komory ničím novým. Zajímavé ovšem není ani tak co Kubek řekl, jako komu to řekl. Moderátorem pořadu byl ve dvojici se Soňou Porupkovou bývalý moderátor TV Nova Petr Suchoň, který televizi opustil na konci května. Údajně po vzájemné dohodě. Mluvčí TV Nova Barbora Dlabáčková uvedla, že důvodem ukončení spolupráce se Suchoněm je nová podoba vysílání zpravodajských pořadů.

„Bylo to velmi rychlé. Přišel jsem ráno normálně do práce, kartička mi ještě fungovala. Tam si mě vedení vzalo bokem a řekli mi, že končím. Nedělal jsem problémy a odešel. Už tam nejsem. Měl jsem tam nějakou práci, ale tu jsem už nedokončil,“ uvedl Suchoň pro Expres.cz. „Nečekal jsem to, ale nepláču,“ popsal své pocity.

Anketa

Kdo zatím předvedl nejlepší volební kampaň?

41%
48%
2%
0%
hlasovalo: 7103 lidí

Suchoně během pandemie proslavila jeho roztržka právě s Milanem Kubkem, ke které došlo na konci října minulého roku. Tehdy se zajímal o to, zda Kubkovo vyjádření „Lékaři padají na hubu a lidé si chodí kupovat biomrkev“, kterým Kubek kritizoval lidi na farmářských trzích na pražské Náplavce, nebylo moc silné a zda bylo fér.

„Mě zajímá ten příměr. Co udělal člověk špatně v tom, že šel na povolený trh, dodržel všechna opatření, dodržel rozestup, měl na sobě roušku. Vy byste ho poslal kam? Do přeplněného supermarketu?“ ptal se Kubka. „Já bych především vyzval všechny, aby omezili své venkovní aktivity na minimum. Aby chodili do práce, pokud do práce chodit musí, aby absolvovali nezbytný nákup a aby na veřejnosti a venku nosili roušky, protože roušky zachraňují život,“ odvětil prezident ČLK.

Do Suchoně se pak pustil ještě imunolog Václav Hořejší. „Já bych se chtěl vrátit k tomu, jak jste, podle mého názoru naprosto nevhodně, tepal doktora Kubka. Prosím vás, to bylo skutečně neuvěřitelné a mně se skoro nechce odpovídat na vaše otázky, když jsem tohleto slyšel,“ pravil tehdy profesor a dodal: „A znova říkám, že jestli se někdo vyjádřil obrazně o tom, že jde nakupovat biomrkev a vy ho za to tepáte deset minut, tak to mně teda připadá naprosto neuvěřitelné.“ Prý toto téma vůbec nemělo být vzneseno.

Dle Kubka Suchoň „exhiboval“, ale prý mu pak volal a omlouval se. Moderátor se omluvil i veřejně. „Chtěl bych se divákům, kolegům a zejména panu prezidentovi České lékařské komory Milanu Kubkovi veřejně omluvit za obsah a formu rozhovoru v Televizních novinách. Vedení rozhovoru jsem po všech stránkách, a zejména pak emocionálně, nezvládl. Také na mě dolehla tíha posledních náročných týdnů a aktuálního nepříznivého vývoje pandemie v ČR,“ řekl a za jeho chování se pak omluvil i ředitel zpravodajství Kamil Houska. Moderátor pak na nějaký čas z Televizních novin zmizel. Nicméně, Suchoň měl i své zastánce, podle kterých byla jeho otázka na Kubka naprosto v pořádku.

Jak se televize pochlubila, jednalo se o první vystoupení Petra Suchoně na CNN Prima News a je otázka, zda bylo naplánovano, aby se setkal s Kubkem hned první den nebo zda se jednalo pouze o shodu náhod.

Podle televizní stanice moderátor a prezident ČLK válečnou sekeru zakopali a Suchoň na svůj výstup na TV Nova navázal otázkou: „Takže zdravotní procházka pro biomrkev na tržiště je v létě v pořádku?“ A Kubek s úsměvem odpověděl, že ano, pokud se nebude 500 lidí prát o jednu mrkev. „Petr si to zkrátka nemohl odpustit, promiňte,“ smála se Suchoňova nová kolegyně Porupková a Kubek dodal, že čekal, že Suchoň na téma naváže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…