ODS brání vaše pošty: Sice prodělávají, ale zavírat se nesmí

12.03.2012 15:30

Na nejbližší schůzi bude Poslanecká sněmovna projednávat zákon o poštovních službách, který má definitivně otevřít poštovní trh pro konkurenci. Tento chvályhodný krok je podle jihomoravské ODS bohužel připraven velmi nešťastně.

ODS brání vaše pošty: Sice prodělávají, ale zavírat se nesmí
Foto: archiv
Popisek: Lídr jihomoravské ODS Jiří Crha

Zákon totiž zřizuje speciální fond, který má České poště kompenzovat ztrátu z provozování takzvané univerzální služby, v rámci které je Česká pošta povinna doručoval dopisy i do nejzazších obcí v republice.  

Návrh novely poštovního zákona chce však na popud ministerstva financí doplácení těchto služeb od roku 2013 přenést na samotnou poštu a její konkurenci. Chce to údajně navíc udělat způsobem, který se ve světě neosvědčil a v oblasti telekomunikací selhal i v Česku.

"V praxi to bude bohužel znamenat, že si Česká pošta nebude moci dovolit provozovat ztrátové pobočky v odlehlých částech republiky. Rušení se bohužel může dotknout mnoha obcí na jižní Moravě. Vyzývám proto zákonodárce, aby zvážili změny v projednávaném zákoně a nedovolili další oslabení infrastruktury našeho venkova,“uvedl ve svém prohlášení člen jihomoravské ODS Jiří Crha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…