Olympiáda se blíží. Hašek začal zase vyvádět

22.12.2023 15:35 | Monitoring

Dominik Hašek bedlivě sleduje, kdo se kvalifikuje na olympijské hry v Paříži v příštím roce. Nově je to například ruský taekwondista Vladislav Larin. Rozruch kolem své osoby budí Rus tím, že organizoval sbírku pro ruskou invazi na Ukrajině. Hašek tak znovu vyzývá Český olympijský výbor k veřejnému, razantnímu odmítnutí účasti Ruska a Běloruska na olympiádě v Paříži.

Olympiáda se blíží. Hašek začal zase vyvádět
Foto: Facebook
Popisek: Dominik Hašek

Mezinárodní olympijský výbor v prosinci rozhodl o tom, že někteří ruští a běloruští sportovci se navzdory pokračující vojenské agresi na Ukrajině mohou účastnit letních olympijských her v Paříži. Že se na hry se statusem neutrálního sportovce kvalifikoval ruský taekwondista Vladislav Larin, vzbuzuje kritiku, především pak proto, že uspořádal sbírku na podporu ruských vojáků v takzvané speciální vojenské operaci na Ukrajině, informuje portál Sport.cz.

K situaci se velmi kriticky vyjádřil Dominik Hašek, který účast ruských a běloruských sportovců na letních olympijských hrách v Paříži označuje za reklamu na ruskou válku. Nyní opakovaně volá po veřejném odmítnutí i ze strany Českého olympijského výboru. „Hle! Tento russký sportovec se kvalifikoval na krvavé OH do Paříže a může dělat reklamu na ruskou válku a zločiny včetně genocidy, což bude stát tisíce ukrajinských životů. A co na to náš Český olympijský výbor a pan Kejval? Zase nesouhlasí, či konečně odsoudí?“ píše Hašek.

Už před více než týdnem Český olympijský tým konfrontoval s jeho možnými vazbami na Rusko. „Nevím, zdali to je pravda, ale často to slyším či čtu, a tak se přímo zeptám Českého olympijského týmu. Je to pravda, že firma Vinci, která prý v Rusku podniká ještě po 20 měsících války, je partnerem Českého olympijského týmu?“ tázal se Hašek.

„Náš Český olympijský výbor téměř nebyl slyšet, nebojoval za zastavení reklamy na válku,“ kritizoval také před několika dny Dominik Hašek Český olympijský výbor, že se k situaci nepostavil již dříve razantněji.

Rozčílilo jej také vyjádření lékaře a olympionika Lukáše Pollerta o tom, že už naší účastí na OH v Číně jsme udělali reklamu tamní genocidě na Ujgurech a nyní by bylo pokrytecké se chovat jinak. „Pokud Mezinárodní olympijský výbor podle Vás udělal chybu a nezakázal v Pekingu OH, či čínským sportovcům tam startovat, neznamená, že ji teď musí udělat opět. Dívejte se dopředu. Pokud chybu (účast na OH) s ruskými sportovci uděláme nyní, bude to stát spoustu ukrajinských i ruských životů. To nesmíme dopustit!“ kontroval jeho slovům Dominik Hašek.

Rusové a Bělorusové měli původně zakázáno účastnit se mezinárodních soutěží po loňské ruské invazi na Ukrajinu, pro kterou bylo Bělorusko využito jako základna.

V březnu však Mezinárodní olympijský výbor vydal první soubor doporučení pro mezinárodní sportovní federace, aby umožnily návrat ruských a běloruských závodníků, a od té doby se tak ve většině soutěží děje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jak se z Haška stal šašek., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 22.12.2023 16:08:44
Nikdy jsem jej neslyšel, že by trval na tom, že by on neměl sportovat, když USA vedli a vedou své války!!

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…