Ona vymáhala exekuce! Andrej Babiš znovu zaútočil kvůli Brnu

10.10.2018 12:01

Premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš předstoupil společně s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem před novináře po jednání vlády. A samozřejmě byla řeč i o situaci v Brně.

Ona vymáhala exekuce! Andrej Babiš znovu zaútočil kvůli Brnu
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na povolební tiskové konferenci ve volebním štábu hnutí ANO.

„Na vládě jsme schváli nového státního tajemníka na Ministerstvo financí, kterým se stal Petr Bejček,“ sdělil úvodem tiskové konference po jednání vlády Babiš. „Dále jsme projednali návrh ohledně návrhu poslanců napříč politickým spektrem ohledně dávek osobám se zdravotním postižením. Tam jsme se vyjádřili, myslím, pozitivně, je to tak?“ obrátil se Babiš na ministra zdravotnictví Vojtěcha. „Ano,“ odvětil mu Vojtěch. 

Anketa

Je v pořádku, když zastupitelé vytvoří koalici bez strany, která vyhrála komunální volby?

10%
90%
hlasovalo: 12689 lidí

„Projednali jsme dary na pomoc migraci, celkově je tam vyloučeno 150 milionů, v minulosti bylo přiděleno 100, dnes jsme rozdělili padesát – mimo jiné Iráku, Úřadu vysokého komisaře OSN,“ zmínil Babiš. Vojtěch se pak rozhovořil o elektronickém receptu a předepisování léků. 

Babiš následně zodpověděl dotaz ohledně zavření obchodů o státních svátcích a také k minimální mzdě. Závěrečný dotaz České televize pak směřoval k ovládnutí společnosti Bauer Media Mafrou, jež spadá do Babišova svěřenského fondu. „Nechápu ten poslední dotaz. Odešel jsem z firmy na základě zákona lex Babiš, takže k tomu nemám co říct,“ poznamenal Babiš.

Své pak také řekl k povolebnímu vyjednávání v Brně, kde z koalice nakonec bylo vyšachováno vítězné hnutí ANO a městu povládne primátorka z ODS. Babiš to včera označil za bezprecedentní podraz, dnes novinářům řekl, že návrat jedné z nejhorších frakcí opoziční smlouvy k moci v Brně je hodně špatná zpráva. Citoval tak Babiš z blogu Umřít Brno, který doporučil. „Paní Markéta Vaňková byla advokátkou, řadu let vymáhala exekuce,“ četl také informace o občanskodemokratické primátorce. 

„Je to návrat kmotrů. A bohužel to vypadá, že to samé se stane v Plzni. Zabránit tomu nemohu. Máme parlamentní systém, jaký máme, nemáme většinový. Je to o těch zájmech, pro Brno je to nejhorší, co se mohlo stát. Pan Vokřál je oblíbený primátor, snažil se vyjednat širokou koalici a jsem velice překvapen, že pan Fiala, který se v minulosti distancoval od kmotrů, jim znovu fandí. ODS se nezměnila, kmotři tam fungují,“ zakončil Babiš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…