Oprava parku na Kladně se protáhne, úřad nechce uvolnit dotace

18.08.2012 21:53

Revitalizace parku proti nemocnici na Kladně se spozdí. Opravy zanedbaného prostranství měly začít už v květnu, nyní však musí být upraveny podmínky výběrového řízení. Přikázal to úřad přidělující evropské dotace, z nichž má být financována většina z nákladů 11 milionů korun.

Oprava parku na Kladně se protáhne, úřad nechce uvolnit dotace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodce na lavičce v parku

„Po vyhodnocení uvedeného řízení, proti jehož výsledkům nikdo neprotestoval, nám úřad oznámil, že je diskriminační, a pokud budeme postupovat podle jím schválených podmínek, postihne nás srážkou čtvrtiny dotace,“ uvedl kladenský primátor.  

Proto radní raději zrušili výsledky výběrového řízení a původní nabídky vyhodnotí podle nových kritérií. „Bez jednoho kritéria se bude znovu posuzovat to, co přišlo,“ objasňuje Jiránek.

Nový městský park má vzniknout na místě bývalého tržiště v ulici Československé armády. Součástí revitalizace má být i výsadba nové zeleně, nová zámková dlažba a oprava veřejného osvětlení. Tím bude dokončena revitalizace městských parků, která Kladno stála přibližně 15 milionů.

Není to první problém kladenské radnice s výběrovým řízením, průtahy provázely například i rekonstrukci divadla. Ta se odkládá již dva roky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: jav, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…