Pavel Novotný pro Šafrův web: Opakuji to znovu, Ondráček je bolševická svině. Optimálním trestem by podle něj bylo týdenní polykání vody

06.10.2019 16:16

Starostu Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) policie obvinila za komentáře na Twitteru, v nichž se pustil do poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM) pro jeho cestu na území Ukrajiny ovládané proruskými separatisty. Podle Novotného by za to měl Ondráček „viset“. Novotný se ale soudního sporů nebojí, naopak je na ně natěšený. V rozhovoru pro Forum24.cz neskrývá, že hodlá využít zkušenosti z minulých kauz.

Pavel  Novotný pro Šafrův web: Opakuji to znovu, Ondráček je bolševická svině. Optimálním trestem by podle něj bylo týdenní polykání vody
Foto: Repro Youtube
Popisek: Pavel Novotný

„Takhle jsem se dlouho netěšil na střet,“ řekl Novotný k obvinění za své výroky a podotkl, že celou věc bere velmi sportovně. Svá slova vzít zpět nehodlá. „Jednoznačně na tom trvám. Zpátky nic brát nehodlám. Budu věřit, že mě Ústavní soud zachrání. Vlastně ani nevím, co bych na tom prohlášení měl brát zpátky,“ říká.

„Během posledních dní jsem to navíc stokrát zopakoval… Ondráček je bolševická svině a nic na tom měnit nebudu. Ale opravdu mě mrzí samotná část sdělení obvinění. Sám už nevím, jestli jsem bulvární zmrd, nebo významný politik,“ přemítá Novotný. Vyšetřovatel mu tam prý vysvětluje, že je politik a má být strážcem morálních a demokratických hodnot a morálním vzorem pro ostatní. „Takže to mě ještě více vyprovokovalo k tomu, abych to zopakoval,“ dodává.

Pobaveně se pozastavuje nad slovy Ondráčka, že šlo o soukromou návštěvu s tím, že to platil sám. „Tomu se můžu jenom smát. Ondráček je opravdu ubožák a lhář. Jeho „soukromou návštěvu“ jsme všichni viděli ve sdělovacích prostředcích,“ říká Novotný, podle nějž jsou záběry jednoznačné. Komentátor ho představoval v delegaci jako zástupce České republiky. „Ale i kdyby to byla soukromá návštěva, on tam proboha nemá co dělat,“ kroutí hlavou starosta Řeporyjí.

Rovnou popsal, jaký trest by si za to pro Ondráčka představoval. „Tohleto, co předvedl Ondráček... neříkám, že je to na provaz. To asi ne. Ale jednoznačně je to na týdenní waterboarding (technika užívaná k vynucení přiznání či k získání informací, kdy je osoba přivázána k desce a na obličej jí kape voda; celý proces ztěžuje dýchání a navozuje pocit topení, pozn. red.). Tohle přece není možné. Jde o člověka, který přísahal na Ústavu. Myslím si, že moje trestní oznámení za vlastizradu je namístě,“ uzavřel Novotný s tím, že Ondráček prý jednal v přímém rozporu se zájmy České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…