Peake uznala, že registr šlape. Ale dál ho bude sledovat

27.07.2012 16:54

Karolína Peake, která během týdne vystupovala vůči ministru dopravy Pavlu Dobešovi mnohem tvrději než premiér Petr Nečas, nyní uznává, že ministr dopravy přežil svou politickou smrt. Alespoň v tomto týdnu. Je však prý otázkou, co bude, kdyby nešťastný centrální registr vozidel zkolaboval v příštím týdnu znovu.

Peake uznala, že registr šlape. Ale dál ho bude sledovat
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Vicepremiérka vlády Karolína Peake

Peake podle svých vlastních slov pro server IDNES.cz již ve čtvrtek po zasedání přípravného výboru strany LIDEM řekla, že respektuje lhůtu do konce týdne, kterou dal ministru Dobešovi premiér Nečas. „Zdá se, že ji pan ministr využil a registr šlape, ale samozřejmě si všichni dobře uvědomujeme, že prubířským kamenem není pátek, kdy většina lidí na úřady nezamíří, ale jsou to typické úřední dny, pondělky a středy,“ myslí si vicepremiérka. Proto prý musí registr fungovat přinejmenším příští týden.

Předsedkyně přípravného výboru LIDEM prý dostávala od občanů celou řadu rozezlených e-mailů, ve kterých si na nefunkční registr stěžovali. „I to bylo důvodem pro poměrně příkrá vyjádření z mé strany na adresu ministerstva dopravy,“ vysvětlila.

„Neodcházela jsem z Věcí veřejných proto, abych musela vysvětlovat nějaké nepochopitelné nebo nevysvětlitelné věci. Cílem strany, kterou s kolegy zakládáme, není spokojený ministr, ale spokojený občan,“ vysvětlila následně svůj  razantní postoj k členovi vlastní strany.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…