Petici za Lessyho napadl anonym. Odboráři: Nic nás nezastaví. Nečas ji stejně dostane

23.07.2012 16:15

Průběh internetové petice na podporu policejního prezidenta Petra Lessyho, kterou minulou sobotu založila Unie bezpečnostních složek, se pokusil narušit neznámý uživatel, a to tak, že chtěl zpochybnit její validitu.

Petici za Lessyho napadl anonym. Odboráři: Nic nás nezastaví. Nečas ji stejně dostane
Foto: Policie ČR
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy v Karviné

Vedení odborové organizace sdružující policisty, celníky a dozorce na snahu o úmyslnou diskreditaci petice upozornil administrátor stránek, kde byla petice založena „ Někdo se snažil opakovaně petici narušit tím, že se podepisoval i 5x za sebou. Dále se objevilo dokonce 200 nepotvrzených podpisů od provokatérů na webu. Společně s administrátorem jsme se tomu pokusili zamezit. Víme, jak je petice důležitá, a proto by nás velmi mrzelo, kdyby někdo zpochybnil její validitu,“ vysvětluje redakci místopředseda UBS Miloš Plechatý.

Podle samotného předsedy policejních odborů Zdeňka Buřiče tento marný pokus „hackera“však na akci nic nemění a ta bude pokračovat až do 14. srpna „ Za devět dnů jsme nashromáždili přes šest a půl tisíce podpisů, a to se ještě nespočetli archy s podpisy, které sbíráme papírovou cestou. Předpokládám, že těch nebude rozhodně málo,“ vyjádřil naději Buřič.

Anketa

Komu věříte ve sporu o pravdomluvnost?

hlasovalo: 390 lidí

10 milionů ideální

Organizátoři petice si nekladly žádný cílený počet. Buřič však v sobotním rozhovoru pro ParlamentníListy.cz uvedl, že by jej osobně těšilo deset milionů podpisů. Konečný počet, ať už bude jakýkoli nepřijde ale prý nazmar. „Po skončení petice chceme uspořádat tiskovou konferenci, znovu zopakovat účel petice a důvody, a následně ji předat adresátovi. (Tím je premiér Petr Nečas-pozn red.) Pro mne osobně je to jakési referendum, podpora nevzdat se a bojovat dále s Goliášem,“ uvedl.

Petice vznikla kvůli údajným tlakům ministra financí Miroslava Kalouska na policejního prezidenta. Kalousek podle Lessyho mu několikrát volal ve věci vyšetřování nákupu letadel CASA. Ministr financí uskutečnění telefonátů nepopřel, ale jejich obsahem prý však rozhodně nebylo nic kolem vyšetřování. Lessy je na rozdíl od Kalouska odhodlán svou pravdu obhájit na detektoru lži.

Pomohli padnou Johnovi

Uniformované složky, zvláště pak policisté, ukázaly akceschopnost a disciplínu v minulém roce, kdy částečně přispěly k odvolání tehdejšího ministra vnitra Radka Johna. Jejich petiční akce daleko předčila očekávání organizátorů, když se nakonec podařilo sebrat více než třicet pět tisíc podpisů nespokojenců. Premiér Petr Nečas, který archy obdržel z rukou předsedy NOSP Milana Štěpánka na to konto pronesl, že  „Petice podepsaná každým druhým policistou je velmi vážný signál, který nejde bagatelizovat."


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…