Plivnutí do tváře obětem komunismu. I taková slova se ozývají po zvolení Ondráčka do čela sněmovní komise

02.03.2018 15:20

Sněmovní komisi pro kontrolu činnosti GIBS povede nakonec Zdeněk Ondráček (KSČM). Poslanci mu ve volbě dali přednost před poslankyní Majerovou Zahradníkovou (ODS). A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Plivnutí do tváře obětem komunismu. I taková slova se ozývají po zvolení Ondráčka do čela sněmovní komise
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

Bývalého ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) zvolení komunisty Ondráčka do čela komise pro kontrolu GIBS rozčílilo. „Komunista Ondráček v čele komise pro kontrolu GIBS je plivnutím do tváře obětem komunismu. Je to o to smutnější, že k jeho zvolení došlo v okruhu 70. výročí komunistického puče. Lidé dobré vůle, nesmíme to vzdát, dokud je čas a prostor,“ podotkl Herman s tím, že je nutné spojit síly pro svobodu a demokracii. 

„Cesta k Babišovu absolutnímu ovládnutí policie je téměř umetena,“ píše se v reakci na zvolení Ondráčka na twitterovém účtu serveru Forum24.cz.

Český spisovatel Jiří Padevět se pak ve svém statusu domnívá, že 79 zákonodárců Poslanecké sněmovny „právě fluslo do tváře všem, kteří byli šikanováni represivními složkami“. 

„Mlátička komunista Ondráček se stal šéfem poslanecké komise pro kontrolu GIBS. ANO se opět zostudilo. Při Palachově týdnu jsem byl na všech demonstracích, policie zasahovala brutálně. Je to kvůli GIBS, p. Murínovi? Odporné. Jeden Babiš vládne všem,“ poznamenal komentátor Martin Fendrych.

A svůj názor sdělil i šéf ODS Petr Fiala. „Zvolení komunisty a někdejšího policisty, který rozháněl protikomunistické demonstrace, do čela komise pro kontrolu GIBS, je neuvěřitelnou zprávou. Zodpovědnost za to mají všichni ti, kteří jej obhajovali a volili. Hlasovací koalice ANO–SPD–KSČM dál funguje,“ podotkl. 

Svůj názor sdělil také právník Tomáš Tyl. „Bingo,“ okomentoval to pak bloger Petr Paulczyňski. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…