Plné autobusy na Prahu... Proti vládě. Rajchl burcuje před demonstrací

16.09.2023 10:35 | Monitoring

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl svolal na dnešní 14. hodinu demonstraci na Václavské náměstí v Praze. Jeho cílem je jej zaplnit. Má radost, že autobusy s lidmi jedoucími na demonstraci jsou obsazené. „Cítím, že účast bude ještě vyšší než v březnu a v dubnu.“

Plné autobusy na Prahu... Proti vládě. Rajchl burcuje před demonstrací
Foto: Facebook
Popisek: Protivládní demonstrace na Václavském náměstí svolaná politickou stranou PRO pod heslem „Česko proti bídě“

„Úspěch by byl, kdyby přišlo víc lidí než v březnu a v dubnu, kdy jsme měli plný Václavák až po koleje, po Vodičkovu ulici. Věřím, že tentokrát to bude ještě plnější a já osobně bych byl absolutně spokojený, kdyby byl Václavák plný až dolů na Můstek,“ poznamenal k účasti na demonstraci Rajchl. 

„Cíl je, abychom probudili další a další lidi, aby sebrali tu odvahu a šli se postavit za Českou republiku. Klíčové pro nás je, aby účast byla co nejvyšší, aby se nemohl pan Rakušan a pan Fiala vymlouvat na to, že je to pár nespokojených občanů a nějaké proruské síly a všechny ty jeho hlouposti, které o nás říkali. Takže podle reakcí, které mám od lidí, bude hodně plno,“ sdělil Rajchl. 

„Autobusy jsou plné, přidávaly se autobusy, z některých vzdálenějších krajů od Prahy jsme je organizovali, takže víme, že jsou naprosto plné, lidé nemohli ani sehnat lístky do vlaků, do autobusů, myslím, že ta účast z toho, co cítím, bude ještě vyšší než v březnu a v dubnu,“ dodal. 

Rajchl také zhodnotil, proti čemu se demonstruje. „Proti tomu, co vláda dělá České republice. Dle ekonomických ukazatelů je ČR nejhorší zemí Evropy. Máme dvojnásobně rychlejší pokles reálné mzdy než jakákoliv země v Evropě,“ řekl. „Protestujeme také proti válečnému řinčení paní Černochové, protože pro mě výrok ve stylu, že ‚se musíme připravit na dlouhodobý a možná i jaderný konflikt s Ruskem‘, je to nejhorší, co tady kdy politik řekl. V žádném případě se nemůžeme na takový konflikt připravovat – my musíme udělat všechno pro to, abychom mu předešli,“ dodal.

Podle Rajchla v současné době v Česku nefunguje ani zdravotnictví, ani školství. Na demonstraci poté zazní také kritika prezidenta Petra Pavla. Promluví například senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, poslanec za SPD Jaroslav Foldyna, bývalá senátorka Alena Dernerová či odborář Bohumír Dufek.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí
Rajchl se v rozhovoru vymezil proti povinnému přijímání migrantů. „Pokud začneme přijímat 30 tisíc muslimských migrantů každý rok, tak to bude znamenat zásadní transformaci demografické struktury v naší zemi,“ řekl Rajchl.

„Evropská unie musí přestat podporovat migrační turistiku. To, že sem dneska jezdí lodě přes Středozemní moře, vědí všichni. Evropská unie nejenže proti tomu nic nedělá, ale ona to ještě podporuje. Je to naprostá chyba. Evropa nemůže pojmout celou Afriku. Jediná možnost je pomoci Africe, aby to Afrika zvládla sama. My si nemůžeme do Evropy nastěhovat 10 až 20 milionů Afričanů, to je totální nesmysl. To je sociální inženýrství, které nemůže nikdy fungovat. První věc byla chyba otevřené politiky, té politiky otevřených dveří, když paní Merkelová říkala ‚wir schaffen das‘, tak to bylo prostě zoufalé, hloupé, ubohé.

A ty lodě, tam jsou samozřejmě překupníci lidí, kteří je sem vozí za nekřesťanské peníze. V momentě, kdy vám teče do domu střechou, tak nemůžete jít s kýblem vylévat vodu ven, protože vám bude přitékat další. To není řešení. Vy nejdřív musíte opravit tu střechu a pak můžete zase si vysušit ten dům. A dokud ji neopravíme, tu střechu, a budou sem proudit další a další migranti, tak všechno ostatní je jenom odkládání toho problému, který nastane,“ upozorňuje Jindřich Rajchl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tady nejde o Rajchla!!!!!!! hlupáci to pořád nechtějí pochopit., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOCHO , 16.09.2023 13:16:53
Rajchl to jen organizuje. Rajchla nemusí nikdo volit v dalších volbách. Jde o to sjednotit lidi proti vládě Fialového hnusu. Trošku tomu hnusu pocuchat nervičky, aby si nemysleli, že si můžou dělat co se jím zamane.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…