Pobodal se. Přišel mu účet za energie. Policie ČR v akci

28.11.2023 9:50 | Monitoring

Tragický příběh se před více než měsícem odehrál na Berounsku. Muž si tam sáhl na život nožem. Přivolaným příslušníkům Policie ČR a zdravotníkům se ho ale podařilo zachránit. Důvod, proč se muž pobodal, policie zveřejnila taktéž. Přišel mu účet, respektive nedoplatek za energie v řádu několika desítek tisíc korun. Příběh policií zveřejněný vzbudil velký nesouhlas se současným vedením země na sociálních sítích. Zaznělo, že současné ceny jsou skutečně „na mašli“. A také temná úvaha, zda byl muž vůbec zachráněn, když v tíživé situaci s nedoplatkem bude nadále.

Pobodal se. Přišel mu účet za energie. Policie ČR v akci
Foto: pixabay.com
Popisek: Topení - ilustrační foto

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10891 lidí
Velké emoce vzbudila svého času zpráva, že ERÚ zvedne cenu regulované složky ceny elektřiny. Dle posledních zpráv bude zvýšení mírnější, než se dříve čekalo. Tedy místo 71 % se bude jednat o 68 %. ERÚ totiž našel úspory v hodnotě tří miliard korun.

Nicméně, pro některé lidi jsou evidentně problémem už současné ceny. Před dvěma dny středočeská policie zveřejnila příběh z poloviny října, kdy byli dva policejní příslušníci vysláni do Chyňavy. Nešlo o zločin, ale o pomoc muži, který si způsobil ránu nožem. „Policisté přijeli na místo události za několik minut, kde skutečně uvnitř chaty klečel na zemi v tratolišti krve muž s nožem. Hlídka nejdříve zajistila nůž do bezpečného prostoru a okamžitě zahájila u zraněného první pomoc,“ popisuje dramatickou situaci policejní mluvčí Michaela Richterová. Policisté pak muži ránu obvázali a stlačili, aby zastavili krvácení. A následně předali zdravotníkům, kteří ho transportovali do nemocnice.

Co muže vedlo k tomu, aby si sáhl na život a ještě takovým způsobem? „Muži neublížila žádná jiná osoba, on sám takto zareagoval na bezvýchodnou situaci, do které se dostal… Obdržel totiž informaci o nedoplatku za energie v řádu několika desítek tisíc korun,“ uvádí policie s tím, že se muži díky včasnému zásahu podařilo zachránit život.

Občané pak na sociálních sítích policistům děkovali. Ale také se pozastavovali nad tím, že k takové situaci vůbec došlo. „Děkujeme vám za záchranu lidského života, kde pán v zoufalství si sáhl na život kvůli nedoplatkům. Kdy už se to tady konečně zlomí, aby nedocházelo k těmto událostem?!“ ptala se Vlasta Aubrechtová.

„Super práce, páni policisté! Jen ještě k tomu pánovi: Kolik dalších lidí je v podobné situaci ? A kvůli komu?“ naznačovala Václava Slachová.

„Super, skvělá práce, ale kvůli vládě takových případů bude bohužel přibývat,“ míní Petra Spilková. „Klukům velký dík a naší vládě hanba, že dostává lidi do takových konců,“ přidala se Lenka Matějíčková-Šťastná.

Daniel Spěváček se počínání muže nedivil. „Tahle doba je extrém. Mně před týdnem přišlo vyúčtování, mám doplatit 28 tisíc za plyn, takže celková spotřeba za rok je skoro 60 tisíc. Bože, za co? Barák má 120 metrů podlahovky, topení plynem, kondenzační kotel rok starý. Představa, že ještě na plynu vaříme (máme naštěstí indukci + elektrickou troubu), to je na mašli...“

David Vázler se dokonce zabýval myšlenkou, zda policisté muži skutečně pomohli, protože jeho vyhlídky nejsou růžové. „Nedoplatek tu bude stále, navíc penále. Možnost výdělku kvůli úrazu plus následnému nařízenému pobytu na psychiatrii nula. Takže co pak?“ ptal se. „Smutné je, že tohle bude přibývat. Lidé nebudou vědět jak dál a bude to pro ně jediné blbé řešení,“ souhlasil Vojtěch Boháč.

„Zachránili muže, který chtěl spáchat sebevraždu bodnutím do hrudníku... a proč to udělal? Protože dostal složenku na doplatek za energie v řádech desítek tisíc... Možná by si to měl přečíst premiér, aby pochopil, proč budou zítra lidé taky stávkovat!“ vzkazovala pak Klára Čudrnáková.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Milánkové ve vládě, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKocum , 28.11.2023 10:30:55
to je daň za vaše odstřižení od Ruska. Vy si můžete blekotat co chcete, protože víte, že máte většinu ve sněmovně, ale všichni ví, že nám škodíte a že jste se k moci dostali podvodem. Za pomoci spřízněného ústavního soudce a účelovou změnou volebního zákona. Tuším že to všechno bylo dlouhodobě připravováno a tlačeno ze strany Spojených států a vy jste jen tupé krumpáče které dělají špinavou práci.

|  17 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …