Podivné volby. Pancová v nich pomohla Rathovi a pak se odstěhovala

25.05.2012 13:29

Někdejší šéfka kladenské nemocnice Kateřina Pancová, která je v korupční kauze obviněna spolu s bývalým sociálně demokratickým hejtmanem Davidem Rathem, pomohla k vítězství ČSSD v Rathově domovské Hositivici, ale po volbách z kandidátky odstoupila a odstěhovala se z Rathova městečka. Proč? To se pokoušel zjistit server Aktuálně.cz.

Podivné volby. Pancová v nich pomohla Rathovi a pak se odstěhovala
Foto: repro TV Nova
Popisek: Petr Kott a Kateřina Pancová

Starosta Hostivice Jaroslav Kratochvíl (ČSSD), který v posledních dnech čelí řadě dotazů spojených s Rathem a jeho lidmi, se k tomu nechtěl příliš vyjadřovat. Rčení, že méně je více, se ostatně drží už několik dní. Když chtěli novináři informace o zastavení přestavby Sokolovny v Hostivici nebo výstavby nového bazénu, prohlásil, že to média nemusí zajímat. K Pancové uvedl pouze to, že odešla a zavěsil.

V Hostivici byla zřejmě populární

„Rathova spolupracovnice, v té době už ředitelka kladenské nemocnice, si ve volbách nevedla špatně. Dostala 677 preferenčních hlasů, o 161 méně než její přítel David Rath, který skončil druhý. Nejvíc hlasů - 928 - obdržel Jaroslav Kratochvíl, starosta Hostivice,“ píše server.

Zástupce starosty Jiří Kučera ze Sdružení nezávislých kandidátů k tomu dodal, že Pancová sice v době voleb měla trvalé bydliště v obci, ale brzy po jejich skončení se přestěhovala do Rudné u Prahy, pročež se v Hostivici vzdala mandátu a nastoupil za ní právě Kučera. V Rudné žila spolu s exposlancem Petrem Kottem. Dnes jsou oba ve vazbě, ČSSD se od nich distancovala.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…