Pokud město přijme uprchlíky, zaměstnáme je, hlásí se brněnská pizzerie

29.07.2018 14:30

Kolem oznámení hnutí Žít Brno, že je město připraveno přijmout několik migrantů, je stále živo. Oznámení hnutí vzbudilo značný rozruch především mezi lidmi, kteří odmítají přijímání uprchlíků do Česka. Ale o slovo se přihlásil také muž, který je připraven dát uprchlíkům práci. Pokud nějací do Brna skutečně dorazí.

Pokud město přijme uprchlíky, zaměstnáme je, hlásí se brněnská pizzerie
Foto: Žít Brno
Popisek: Žít Brno, logo hnutí.

Členové hnutí Žít Brno dali najevo, že se stydí za předsedu vlády Andreje Babiše (ANO), který odmítá do Česka přijmout byť jen jediného uprchlíka. Pravděpodobně proto, aby tak nepodporoval pašerácké organizace. Politici Žít Brno však mají za to, že je třeba pomáhat lidem v nouzi a rozhodli se napsat italské vládě, která dlouhodobě žádá o pomoc s přívalem migrantů přicházejících přes Středozemní moře, že jí opravdu pomohou. Brno podle politiků z hnutí Žít Brno pomůže několika uprchlíkům.

Pan Roman Odehnal, majitel brněnské pizzerie Pizzapunk Žít Brno podpořil. „Máme rádi své město, chceme se v něm cítit bezpečně a taky jsme věrni svým tradicím a hodnotám. A jedna z těžce vydobytých evropských hodnot je solidarita a lidskost. A na to většina lidí zapomíná. Takže pokud město Brno přijme některé rodiny, které utíkají před válkou, projdou celým přijímacím procesem a budou chtít v Brně zůstat, tak my v pizzerii rozšíříme otevírací dobu a díky tomu budeme schopni některé z těchto lidí zaměstnat," napsal Odehnal na sociální síti Facebook. Postavil se tak lidem, kteří mají za to, že politiky z Žít Brno by se patřilo oběsit.

Na některé nenávistné reakce spojené z možným příchodem uprchlíků do Brna upozornil server iDnes.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…