Pokud zákon o restitucích neprojde, odstoupím, řekl Duka

26.05.2012 8:09

Kdyby zákon o restitucích vešel v platnost, stát by církvi vyplatil 75 miliard korun naturálně a 59 miliard korun by bylo vyplaceno peněžně. Koncept se ale nelíbí opozici ani některým členům ODS. Pokud by zákon podle pražského arcibiskupa Dominika Duky neprošel, bylo by to důvodem pro církev, aby podala homadné žaloby.

Pokud zákon o restitucích neprojde, odstoupím, řekl Duka
Foto: Martin Kovář
Popisek: Arcibiskup Duka s kadidlem

“Pokud tady ten zákon nebude, tak to vyvolá chaos. My bychom na základě rozsudku Ústavního soudu byli nuceni podat hromadnou žalobu,” řekl pražský arcibiskup Právu. V případě, že by k tomu opravdu došlo, tak by ze své funkce odstoupil.

Zákon, který prošel prvním čtením, ale odmítá opozice a nelíbí se i některým zástupcům ODS. Pro prosazení zákona přitom bude každý hlas dobrý.

K restitucím se v minulosti negativně vyjádřil i Václav Klaus, kterému se nelíbil jejich koncept. Po nějaké době ale napsal dopis pražskému arcibiskupovi, ve kterém mu sdělil, že se do jednání o cirkevních restitucí nebude plést.

“Pokud jde o otázku majetkového narovnání, tak debatu o něm, jak vím, pokládá pan prezident již za uzavřenou,” řekl Duka Právu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: ane

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …