Poslanecká "svině" Skokan: Kalouska jsem si nahrál, ale zveřejňovat to nebudu

14.07.2012 6:04

Poslanec Věcí veřejných Petr Skokan vzbudil ve sněmovně senzaci svým vystoupením, ve kterém ocitoval svůj telefonát s ministrem financí Miroslavem Kalouskem, který mu hrubě vyhrožoval a nazval ho mimo jiné blbečkem či sviní. Ve svém tiskovém prohlášení vysvětlil důvody, proč tak učinil.

Poslanecká "svině" Skokan: Kalouska jsem si nahrál, ale zveřejňovat to nebudu
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Bývalý poslanec za VV Petr Skokan

Poslanec prý chtěl svým senzačním vystoupením pouze vydat svědectví o nepřiměřeném chování ministra financí Miroslava Kalouska. „Učinil jsem tak proto, abych dokázal, že útoky na policistu Mazánka a policejního prezidenta Lessyho nejsou výjimkou, ale běžným prostředkem chování ministra Kalouska.“

„S důkazem jsem přišel na základě výzvy ministra Kalouska a premiéra Nečase, že kdo má důkaz o nátlaku, ať ho předloží,“ vysvětlil, proč téměř rok starý telefonát zveřejnil až nyní.

Skokan oznámil, že dotyčný rozhovor s ministrem Kalouskem má nahraný. „Nahrál jsem si ho s vědomím, že ministr Kalousek je v telefonických rozhovorech manipulativní, překrucuje slova a sám si hovory nahrává,“ vysvětlil poslanec. V žádném případě však prý nečekal, že rozhovor nabere takový směr.

„Je to pouze můj soukromý záznam a nehodlám ho nikomu předkládat,“ ujistil.  Nechce prý, aby sloužil k obecnému obveselení.

Další odpovědnost za setrvání ministra Kalouska je podle Skokana pouze na premiéru Nečasovi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…