Potřebujeme diktátora. Protože je tady takový bordel, že si tu každý dělá, co chce, říká Jožo Ráž

11.11.2018 21:23

Slovenský zpěvák Jožo Ráž už padesát let okouzluje Čechy a Slováky. Skupina Elán dodnes patří k nejpopulárnějším. Kromě hudby však Ráž sleduje i politické dění. A při pohledu na Slovensko dospěl k závěru, že potřebuje diktátora.

Potřebujeme diktátora. Protože je tady takový bordel, že si tu každý dělá, co chce, říká Jožo Ráž
Foto: ReproFoto: DVTV
Popisek: Slovenský zpěvák Jožo Ráž

Zpěvák Jožo Ráž dal hudební skupině Elán většinu života. Kontakt z publika ho nabíjí. Zároveň dav na koncertě považuje za těleso, které si někdy žádá „krev“. „Miluju svoje publikum, ale oni jsou hrozně nevychovaný, oni si ke mně dovolí věci, které já bych si nikdy nedovolil,“ uvedl. Fanoušci mu prý narušují soukromý život, ale chápe to jako daň za to, „aby fungoval byznys“. Současně je přesvědčen, že lidem dává radost, že mají radost, když si mohou zpívat jeho písničky, což považuje za důležité.

Teď je však připraven absolvovat poslední turné a pak skončí. Už toho všeho má dost. I peněz má dost. Chce už jen relaxovat. „Já jsem mistr světa v nicnedělání,“ konstatoval.  

Byl vychován v katolické rodině a dodnes věří v Boha. Má za to, že bez víry má člověk mnohem těžší život. Je toho názoru, že se lidé musejí změnit, pokud to s naší společností nemá skončit špatně. Ale pokud někdo chce něco změnit, Ráž má za to, že musí začít u sebe.

Kromě hudby ale věnuje pozornost společenskému dění. A tady je poměrně nekompromisní. „Slovensko potřebuje diktátora, protože tady je takovej bordel, že to nikdo jinej nemůže vyřešit,“ zdůraznil zpěvák. To je prý také důvod, proč v minulosti podporoval Vladimíra Mečiara. Viděl v něm naději pro Slovensko, věřil, že dá zemi do pořádku a že bude líp. „Tady si každý dělá, co chce, a to není dobré. Osvícený diktátor by byl řešením pro Slovensko,“ uzavřel zpěvák rozhovor.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …