Praha je snad z nejhoršího venku. Vltava klesá

04.06.2013 8:24

Boj Prahy s povodní se podle vodohospodářů chýlí ke konci. V úterý v šest hodin ráno měla Vltava v hlavním městě kulminovat a nyní již průtok klesá. Nebezpečí se přesouvá na sever od metropole, extrémně ohrožen prý začíná být Mělník a následně města v Ústeckém kraji.

Praha je snad z nejhoršího venku. Vltava klesá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled z Čechova mostu

V šest hodin dosáhl podle serveru Novinky.cz průtok Vltavy v Praze 3210 metrů krychlových za sekundu. Poté však začal klesat a nyní vodohospodáři odhadují, že by povodeň v hlavním městě měla ustupovat. Klesá již i její přítok Berounka, které se experti obávali nejvíce.

V Praze došlo k uzavírkám některých komunikací a omezení dopravy, nově byla zastavena doprava mezi Libní a Kobylisy. K dalším omezením už by ale nemělo docházet.

Nebezpečí se tak přesouvá po proudu Vltavy a Labe na sever. Extrémní stupeň ohrožení byl vyhlášen v Mělníku, kde se Vltava stéká s Labem, kterým rovněž protéká nadstandardní množství vody.

Na velkou vodu se proto chystají i města na Labi v Ústeckém kraji, zejména Ústí nad Labem, Děčín a Hřensko. V Děčíně jsou již od neděle evakuovány některé ulice u řeky. Na ústecku se navíc zvedají i regionální toky, zejména Bílina a Ohře.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čižinskému pod nosem! Obnažená „umělkyně“ se producírovala před dětmi

18:34 Čižinskému pod nosem! Obnažená „umělkyně“ se producírovala před dětmi

Umělkyně Kateřina Olivová opět budí kontroverze. Tentokrát po internetu koluje video, jak celá obnaž…