Přísnější kontrolu prodeje zbraní, volají němečtí politici po masakru v Mnichově

24.07.2016 14:24

Po páteční tragické události v nákupním centru v Mnichově, kde osmnáctiletý chlapec zastřelil devět lidí a sám sebe, volá Německo po přísnější kontrole zbraní.

Přísnější kontrolu prodeje zbraní, volají němečtí politici po masakru v Mnichově
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Ke zpřísnění kontroly prodeje střelných zbraní v Německu vyzval místopředseda německé vlády Sigmar Gabriel. „Musíme nadále dělat vše, co můžeme, abychom omezili a přísně kontrolovali přístup ke smrtícím zbraním,“ řekl Gabriel.

Následně také dodal, že se nyní zjišťuje, jak chlapec s německým a íránským občanstvím mohl získat zbraň. Trpěl totiž vážnými psychickými problémy. I přesto disponoval pistolí Glock a měl více než 300 nábojů. Zbrojní pas neměl, ze zbraně bylo odstraněno sériové číslo. Podle vicekancléře je důležité, aby se zbraně kontrolovaly. 

Přehodnocení zákona o držení zbraní vyžaduje i ministr vnitra Thomas de Maiziére. Za klíčové považuje zjistit, jak se střelec dostal k pistoli. „Následně velice pečlivě vyhodnotíme, zda a kde je nutné podniknout potřebné změny,“ uvedl.

Podle bavorského ministra vnitra Joachima Herrmana by mělo být dovoleno použít zbraně v nouzové situaci, jako je teroristický útok. „Nežijeme v dobách Výmarské republiky. Máme naprosto stabilní demokracii,“ řekl.

Německo má jeden z nejpřísnějších zákonů o střelných zbraních na světě. Předpisy ohledně držení střelných zbraní se v Německu zpřísnily už po střelbě ve školách v Erfurtu v roce 2002 se 17 a Winnendenu v roce 2009 se 16 mrtvými. I přesto je v soukromých rukou více než 5,4 milionu střelných zbraní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…