Putin slibuje před volbami zářné zítřky. A samá vítězství

03.03.2018 19:16

Server ruského listu Kommersant přinesl informace z předvolební akce současného ruského prezidenta Vladimira Putina. Ten svým příznivcům přislíbil, že stane-li se znovu prezidentem, čekají Rusko v příštích letech zářné zítřky a vítězství.

Putin slibuje před volbami zářné zítřky. A samá vítězství
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na koncertě promluvil i Vladimir Vladimirovič Putin

Za pár dní čekají Vladimira Putina prezidentské volby a prakticky nikdo nepochybuje o tom, že ruský prezident, který v zemi vládne od roku 2000, bude jejím nejsilnějším politikem i nadále. Analytici na Západě si jen kladou otázku, jak výrazného vítězství Putin dosáhne, aby to navenek vypadalo přijatelně.

Sám Putin nezanedbává volební kampaň a i přes nedávnou zdravotní indispozici, o které nedávno psal britský Independent, cestuje po Rusku a přesvědčuje voliče, že by mu měli dát svůj hlas. Nešetří přitom velkými slovy. Na mítinku v moskevském stadionu Lužniky slíbil Rusům, že 21. století bude prodchnuto zářnými vítězstvími, pokud bude znovu zvolen.

Putin požádal své spoluobčany, aby hleděli do budoucnosti s optimismem. Pokud se Putin stane prezidentem, bude se prý zasazovat o to, aby se dnešní ruské děti, vnoučata mnoha dnešních Rusů, měly jednou lépe. „A my to dokážeme,“ slíbil Putin davu s tím, že nikdo jiný než Rusové se o ruské děti nepostará.

Podle informací ministerstvo vnitra přišlo na mítink asi 130 tisíc lidí. Byli mezi nimi i příznivci ruského opozičního politika Alexeej Navalného. Někteří z nich byli policií zadrženi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…