Rada Prahy má nyní pouze členy TOP 09

28.05.2013 6:20

Radní hlavního města budou dnes opět jednat v okleštěné sestavě. Po čtvrtečním konci primátora Bohuslava Svobody (ODS) a zástupců ODS v radě tvoří radu města pouze šest zástupců TOP 09. Pověřeným primátorem je náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09).

Rada Prahy má nyní pouze členy TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Současné vedení města již ve stejném složení zasedalo v pátek na mimořádném jednání. Na něm radní mimo jiné odvolali z dozorčí rady dopravního podniku poslance a starostu Prahy 13 Davida Vodrážku (ODS) a bývalého náměstka primátora Josefa Noska (ODS) a z čela dozorčí rady Obecního domu místostarostu Prahy 13 Petra Zemana (ODS).

Novinkou proti minulým měsícům bude také to, že radní zasednou od 12:00, dosud začínali o dvě hodiny dříve. Také tuto změnu schválili radní za TOP 09 na svém pátečním jednání. V kompletním složení 11 členů by měla rada města začít fungovat od 6. června, kdy by měli být na jednání zastupitelstva dovoleni zbylí členové.

TOP 09 nyní vyjednává o nové podobě vedení Prahy. Od sociálních demokratů si dnes převzala jejich podmínky, za kterých je ČSSD ochotna jednat. ODS zase TOP 09 poslala už v pátek návrh nové koaliční smlouvy.


 

reklama

autor: dkr, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…