Rakušan proti Vildumetzové. „500 000 Kč za jednoho.“ Migrace bylo ostré téma

22.10.2023 14:52 | Monitoring

V první hodině Otázek moderátor Václav Moravec řídil diskusi vicepremiéra a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), členky sněmovního výboru pro bezpečnost Jany Mračkové Vildumetzové (ANO) a politologa Miroslava Mareše. Mezi politiky to pořádně jiskřilo. Rakušan mluvil a Mračková Vildumetzová opakovaně vyrážela ke slovním protiútokům. „Přesně jste teď viděli tu aroganci a přezíravost vůči lidem!“ hřměla ve studiu. Další ránu mu zasadila kvůli tzv. migračnímu paktu, pro nějž Rakušan zvedl v EP ruku.

Rakušan proti Vildumetzové. „500 000 Kč za jednoho.“ Migrace bylo ostré téma
Foto: Scren ČT24.cz
Popisek: Václav Moravec

Od hostů chtěl moderátor slyšet, zda je Česko připraveno na další možnou migrační vlnu spojenou s válkou v Izraeli, kterou v sobotu 7. října rozpoutalo palestinské hnutí Hamás. V EU v několika městech proběhly demonstrace na podporu Palestinců, mnohdy provázené i násilnostmi.

„Zahájení pozemní operace znamená potencionalitu předělu, jak se může situace vyvíjet. Na druhou stranu, pokud jde o protesty v České republice, tak to primárně nebyly protesty muslimské komunity,“ začal Rakušan. Na celoevropské úrovni se podle jeho názoru budou demonstranti dál radikalizovat. „V ČR nedochází k radikalizaci muslimské skupiny obyvatelstva. … V této chvíli nemáme žádné informace o tom, že by v české muslimské komunitě docházelo k nějaké radikalizaci,“ ujišťoval diváky ministr vnitra.

Mračková Vildumetzová Rakušanovi vyčetla, že česká Bezpečnostní rada státu zasedala příliš pozdě. A krom toho, konání propalestinských demonstrací na území Česka se podle Mračkové Vildumetzové mnoha lidem nelíbí. „Mám podezření vůči minstrovi vnitra, že měl vystoupit předtím, než ty demonstrace proběhly, měl to lidem vysvětlit, a mohl využít různé nástroje, jako třeba, že demonstrace bude povolena na jiném místě. Ale vaše komunikace s občany, že především dodržujete Ústavu ČR, ta je podle mě nedostatečná. … Lidé nechtějí demonstrace, lidé chtějí bezpečí, když vidí, co se děje ve světě,“ pravila ve studiu Mračková Vildumetzová.

„Ale vy vyzýváte své poslance, aby šli na demonstrace proti vládě, a na druhé straně říkáte, že lidé jsou proti demonstracím. To je protimluv,“ ozval se Moravec.

Mračková Vildumetzová okamžitě kontrovala, že nelze srovnávat protivládní demonstrace s propalestinskými demonstracemi. ¨

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Moravec., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHorký , 22.10.2023 15:12:07
Byl jsem zvědav, kdo tam bude. A on to Rakušan. Tak jsem chvilku poslouchal ty jeho hlouposti, Moravec pozorně poslouchal, Vildumetzová také a jen dostala sovo ta paní, tak Moravec ji začal skákat do řeči. A jelikož se nic na tom jednostranném vedení debaty už dlouhá léta, nic nezměnilo, tak jsem to vypnul. Dobře mi tak.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…