Roušky nasadit a zpátky do škol. Ministr Plaga oznámil další uvolnění ve školství

19.11.2020 16:31

Zlepšující se stav epidemie koronaviru v České republice umožňuje návrat některých žáků do základních škol. „Od středy 25. listopadu se vrátí prezenční výuka závěrečných ročníků a čtvrtých ročníků šestiletých oborů vzdělávání v konzervatoři na středních školách,“ oznámil ministr školství Robert Plaga. Budou ovšem nutné roušky.

Roušky nasadit a zpátky do škol. Ministr Plaga oznámil další uvolnění ve školství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Plaga

Anketa

Kdo byl lepší ministr zdravotnictví?

hlasovalo: 12133 lidí

Děti se vracejí od středy 25. listopadu do škol. „Od středy 25. listopadu se vrátí prezenční výuka závěrečných ročníků a čtvrtých ročníků šestiletých oborů vzdělávání v konzervatoři na středních školách. Stejně tak, a odpovídá to prioritám, které jsme jako ministerstvo představili před několika týdny, se vrátí zpět prezenční praktické vyučování a praktická příprava ve skupinách do dvaceti žáků, respektive studentů,“ pověděl ministr školství Robert Plaga.

Při vyučování bude nutné dodržovat hygienické opatření například ve formě povinných roušek. Bude též potřeba pravidelně větrat. „Naprosto chápu rodiče, ale i děti, že berou roušky jako omezující věc, ale je to nezbytné. Je to jedno ze zásadních opatření, která mohou snížit výskyt viru v populaci. Nošení roušek není svévole Ministerstva školství, i v Německu a dalších zemích je to běžná věc. Je omezující, ale je nezbytné,“ argumentoval Plaga.

Celý článek ZDE:

Ve středu se do lavic vrátili žáci první a druhé třídy základních škol. V pondělí 30. listopadu se mají do škol vrátit bez omezení žáci zbytku prvního stupně a deváté třídy. Další třídy druhého stupně se budou podle Českých novin ve škole střídat po týdnu. K tomu, aby se tak stalo, je třeba, aby se Česká republika na protipandemickém plánu přesunula do čtvrtého stupně, o čemž má v pátek hlasovat vláda.

Od 25. listopadu se též umožní výuka pro studenty posledních ročníků vysokých škol ve skupinkách maximálně po dvaceti lidech. Platí to pro laboratorní, praktickou nebo uměleckou výuku. Další studenti vysokých škol by se podle ministra měli vrátit k prezenční výuce až při nižších stupních rizika. „Tabulka Ministerstva školství počítá ve třetím stupni, do kterého podle dnešního stupně rizika zbývá ČR klesnout o jediný bod, se skupinovou praktickou výukou do dvaceti osob pro všechny ročníky a s prezenční výukou ve stejně velkých skupinách pro první ročníky,“ psaly České noviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…