Schváleno. Koalice Merkelové a sociálních demokratů jede dále

04.03.2018 11:25

Server německého deníku Bild tvrdí, že sociální demokraté ve vnitrostranickém referendu hlasovali pro pokračování vlády Velké koalice. Celkem 66 procent hlasujících dalo najevo, že bude pokračovat současná vláda v čele s kancléřkou Angelou Merkelovou.

Schváleno. Koalice Merkelové a sociálních demokratů jede dále
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Němečtí sociální demokraté řekli „ano“ pokračování velké koalice CDU/CSU Angely Merkelové a německých sociálních demokratů. Právo vyjádřit se k otázce pokračování velké koalice využilo 78 procent členů německé sociální demokracie, přičemž 66 tázaných se vyslovilo pro pokračování současné vlády a 34 procent se vyslovilo proti tomuto záměru. 161 dní po volbách do dolní komory německého parlamentu je tedy ruka v rukávě a stabilní vláda s důvěrou parlamentu bude obnovena.

 Celý článek v němčině naleznete zde.

Hlasitý kritik velké koalice, mladý sociální demokrat Kevin Kühnert, na sociální síti Twitter neskrýval své zklamání. Za úspěch by považoval jen odmítnutí koalice s Merkelovou. Za pozitivní považuje jen to, že se podařilo členskou základnu vybičovat k akci a k vedení vnitrostranické diskuse. V příštích čtyřech letech by si prý SPD měla zachovat energii z posledních týdnů a nechovat se tak jako v posledních letech.

Sociální demokraté prosadili do nové koaliční smlouvy celou řadu svých předvolebních slibů. Kupříkladu se zvýší přídavky na děti, školy dostanou více peněz na žáky a studenty. Koaliční smlouva také předpokládá významný nárůst pracovníků bezpečnostních složek na lokální i na federální úrovni. Nově má vzniknout 7 500 pracovních míst.

Koaliční smlouva se věnuje také otázce slučování rodin uprchlíků. Do Německa by mělo přijít maximálně tisíc osob měsíčně. Ne víc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…