Senátor Veleba a poslanec Okamura pod palbou. Jsou to prý ubozí napodobovači

06.07.2016 22:12

Z PROFILŮ Šéf strany Sdružení pro Republiku - Republikánská strana Československa 2016 Miroslav Sládek se pustil do řeči se čtenářem serveru ParlamentníListy.cz. Došlo na nápad zrušit koncesionářské poplatky pro Českou televizi a na hodnocení dnešní politické scény. Zvlášť tvrdě se vymezil proti senátorovi Janu Velebovi a Tomiu Okamurovi.

Senátor Veleba a poslanec Okamura pod palbou. Jsou to prý ubozí napodobovači
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

„Zdá se mně, že již nyní strany začínají svoji předvolební kampaň do komunálních voleb. Ať si agitují, jak chtějí, snad naši voliči poznají, kdo se jen přetvařuje, a kdo, i když jde na to tvrději, by chtěl pro ně to nejlepší! Neměly by si však strany navzájem krást nápady! Proč to píši? Před asi měsícem a něco jsem odpovídal na facebookových stránkách na velmi dobrý nápad Vaší strany – SPR RSČ 2016, kdy jste uvedli ve svém volebním programu ZRUŠENÍ KONCESIONÁŘSKÝCH POPLATKŮ! Tento bod Vašeho programu se mně zdál, mimo jiných velmi dobrý, proto mně utkvěl v paměti! Nestačil jsem se však divit, když jsem před nedávnem zjistil, že i SPD vytáhla do volebního boje s touto, pro mne velmi dobrou iniciativou! Mohl byste mi prosím k tomu říci něco bližšího?“ ptal se Michal Sandr v minulosti dobře známého politika Sládka.

Ten odpověděl, že řada dnešních politiků ve skutečnosti nejsou politiky, ale jen vykradači cizích nápadů.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

„Bohužel v poslední době se stále více a více potvrzuje, že naprostá většina ‚politiků‘ jsou jen obyčejní plagiátoři bez jediného originálního nápadu. Naštěstí cokoliv jsem říkal před lety, je zachováno nejen v písemné, ale i videopodobě. Proto bych byl rád, aby si lidé uvědomili, co může lépe prospět národu a zemi, zda originál, nebo ubozí napodobovači,“ odvětil politik, který v 90. letech silně kritizoval prezidenta Václava Havla, ale např. také romské spoluobčany.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Sládek tvrdí, že nápad na zrušení koncesionářských poplatků předložila jeho strana jako první a zmíněná „pidistrana“ nápad převzala. „Dne 4. července ta pidistranička, kterou jmenujete i se svým koaličním partnerem, jehož jediným rysem je účes a la Klement Gottwald, zveřejnili s velkou slávou, hádejte co, petici za zrušení koncesionářských poplatků. A takto soustavně vykrádají celý náš program a naše myšlenky,“ udeřil Sládek na Okaumu, který jde do krajských voleb v koalici s SPO senátora Jana Veleby.

Sládek má za to, že Okamura s Velebou nemyslí své nápady vážně a po případném volebním úspěchu je nezrealizují. Sliby voličům berou podle šéfa republikánské strany jen jako výtah k moci a k penězům, k nimž se mohou dostat díky politické moci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…