Škůdce je to! Peklo. Babiš zaútočil na aktivistu a slíbil odvetu

28.06.2020 19:42

Ve svém tradičním týdenním shrnutí „Čau lidi“ se premiér Andrej Babiš (ANO) ohradil vůči udělení anticeny „Ropák roku“. Ta mu byla udělena od pořadatele této ankety, aktivisty Miroslava Patrika ze spolku Děti Země, za výrok, ve kterém tvrdil, že „včely mají rády řepku“. Babiš si za svým výrokem stojí a zmínil, že jej diskutoval i se včelaři a ti mu jej potvrdili. K aktivistovi pronesl, že je „největší škůdce pro náš život“, a rozvedl, jaké dopravní stavby aktivista blokoval. „Kolik tam bylo mrtvých,“ vmetl mu.

Škůdce je to! Peklo. Babiš zaútočil na aktivistu a slíbil odvetu
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Anketa

Je Jaromír Soukup dobrý moderátor? (Ptáme se od 24.6.2020)

3%
24%
hlasovalo: 12590 lidí
„Nechal jsem si vrtat koleno, jsem známý škrt a hlavně ten příští rozpočet musíme uškrtit,“ započal Babiš ve svém hlášení s narážkou na jeho zdravotní problém s kolenem, který jej tento týden donutil absolvovat návštěvu Karlových Varů s hůlkou. K rozpočtu podotkl, že se musejí snížit především provozní náklady ministerstev.

Během návštěvy Karlovarského kraje se zaměřil i na hlavní spojnici kraje s naší metropolí – dálnici D6, jejíž podstatná část stále není postavena. „Změnili jsme ten šílený nápad pana Bárty, který chtěl zúžit tu dálnici, aby ušetřil miliardu. Jezdilo by se tam sto deset, my z toho uděláme normální dálnici,“ ohradil se proti myšlenkám bývalého ministra dopravy Víta Bárty.

Ohledně aktuální koronavirové situace oznámil, že nejvíce zasažené Karvinsko s okolím čekají mimořádná opatření, která by mohla vstoupit v platnost v úterý. Nové případy přibývají hlavně po rozsáhlém testování na Karvinsku a v těžební firmě OKD. Praha podle premiéra „vypadá dobře“. Hned však doplnil, že z toho „nejsme venku“ ani přes nízká čísla hospitalizovaných lidí.

Následovala vzpomínka na minulý díl pravidelného shrnutí, kde ministerský předseda hovořil o letním slunovratu.

„Matka země a otec slunce nám vzkázali, že máme spolupracovat. Aspoň čtyři měsíce. Že se máme spojit, že nám tady do té naší zemičky nikdo nebude mluvit. Ani ti velcí, ani nikdo ze zahraničí, protože vy dobře víte, že vy rozhodujete o osudu naší země. Vy ve svobodných volbách jste šli a zvolili jste naše poslance a naši poslanci zvolili naši vládu, a tak to bude i příště, v říjnu 2021,“ promlouval Babiš v minulém hlášení.

„Vysloužil jsem si za to, jako tradičně, posměch od některých lidí,“ podotkl a následovalo astrologické okénko.

„Astrologie mě zajímá. Nevím, jestli jste si někdy dali udělat charakteristiku na základě data, místa a hodiny narození… já jsem si dal několikrát takový horoskop a je to zajímavé,“ oznámil Babiš, přičemž dodal, že si i myslí, že to „celkem funguje“. „Někteří lidé věří v boha, já zase věřím na vesmír, na zdroj, na energii,“ vysvětloval. Poukázal, že astrologie vedla významná rozhodnutí vůdců a panovníků.

„Hlavně prosím vás, nepište, že se rozhoduju podle astrologů, zajímá mě to,“ upozornil.

A počal s přednesem, co nás podle astrologie čeká: „Mars v rybách varuje, že naše domluva nebude jednoduchá,“ padlo od premiéra. Stejně jako minule zdůrazňoval, že je důležité, abychom spolu drželi.

Astrologie jej donutila i k úvahám o stmelení společnosti v rámci rozpočtové politiky. „Patřili jsme k nejméně zadluženým zemím… teďka se zadlužíme, ale ty ostatní se zadluží ještě víc,“ podotkl. Prý tak z toho opět vyjdeme jako jedni z nejlepších.

Nehovořilo se však jen o planetách a hvězdách. Došlo i na ekologickou anticenu „Ropák roku“. „Byli jsme v Karlových Varech a s (ministryní pro místní rozvoj Klárou) Dostálovou že jsme dostali Ropáka roku. A za co?“ tázal se. Ministryně jej podle jeho slov měla dostat za to, že se snaží urychlit stavební řízení.

„Teďka vůbec nechápu, proč nám ten velice podivný člověk, který se jmenuje pan (Miroslav) Patrik z Dětí Země, tu cenu dal,“ divil se premiér. „Já jsem to dostal za motýle, já mám rád motýle, jako malý kluk jsem je honil,“ pokračoval a osvětlil, že měl ocenění dostat za výrok, že: „Včely mají rády řepku.“ „Za co to je, když mám rád přírodu?“ divil se. Na tom, že mají včely rády řepku, trvá, zeptal se prý včelařů a ti mu to měli potvrdit.

O Patrikovi ze spolku Děti Země prohlásil, že to je „největší škůdce pro náš život“. Upozornil, že aktivista například zdržel dálnici D1 o patnáct měsíců. „Kolik tam bylo mrtvých,“ pustil se do Patrika.

Dálnici D8 měl aktivista z Dětí Země zdržovat až o deset let, a to nebylo vše, Babiš upozornil, že aktivista blokuje mnohé stavby. „Všude škodí. Budeme vyhlašovat největší škůdce,“ pronesl Babiš, že asi taky vymyslí nějakou soutěž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…