Šlachta se vyjádřil, co bude po volbách. Pokud bude Babiš trestně stíhán, žádná jednání nebudou

24.08.2021 17:40 | Rozhovor

Šéf hnutí Přísaha Robert Šlachta se v rozhovoru pro DVTV.cz vyjádřil k případným povolebním vyjednáváním. Zcela jasně uvedl, že pokud bude předseda hnutí ANO Andrej Babiš stále trestně stíhán, nedovede si představit, že by s ním o vládě jednal.

Šlachta se vyjádřil, co bude po volbách. Pokud bude Babiš trestně stíhán, žádná jednání nebudou
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Robert Šlachta na předvolební kampani v Trutnově

„Když jsem šel do politiky s těmi lidmi, se kterými jsem šel do politiky, tak jsme říkali, že to zkusíme dělat nějakým jiným způsobem. Já vím, že to říkají všichni. Ale my jsme to začali dělat. Do tří procent si nás nikdo nevšímal, média si nás nevšímala, nikdo si nás nevšímal, žili jsme si svým životem, objížděli jsme města a představovali jsme se voličům,“ rozhovořil se o začátku hnutí Přísaha Šlachta a dodal, že po získání čtyř procent v průzkumech se strhla mediální vřava.

A jaké jsou jeho ambice? „Dostat se do Poslanecké sněmovny,“ poznamenal Šlachta a o případném vstupu do vlády nechtěl hovořit. To je podle něj o rozhodnutí voličů.

„Je tady docela dost těch, kteří už chtějí být a jejich lídři chtějí být premiéři. Já říkám to, že máme ambici se dostat do Sněmovny a nechme to na voličích, jestli nás tam pustí,“ poznamenal Šlachta, že vše pak následně záleží na vyjednávání po volbách. Podle současného modelu Kantaru pro Českou televizi má hnutí Přísaha podporu šesti procent voličů. „Přijímám to s velkou pokorou,“ řekl Šlachta, který případný vstup do Poslanecké sněmovny bude považovat za áčkový výsledek. V dolní komoře pak chce prosazovat program hnutí. 

Se kterou stranou chce po volbách spolupracovat a se kterou nikoliv, konkretizovat nechtěl. „Nechceme vést kampaň, že se před volbami tady všichni poštěkáme a po volbách nebudeme schopni si sednout k jednomu stolu. My říkáme: počkejme na volby, počkejme, kdo ten mandát dostane, a potom vyjednávejme,“ sdělil Šlachta a neustále se odvolával na to, že vše bude odvislé na situaci po volbách. Uvedl však také to, že v případě trestního stíhání Andreje Babiše jako šéfa hnutí ANO si nedovede představit, že by s ním o vládě jednal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…