Sofistikované, elegantní... Vášáryová tleská Fialovi, že přestal jednat se Slovenskem

09.03.2024 8:26 | Monitoring

Slovenská politička a někdejší herečka Magda Vášáryová je přesvědčena, že slovenskému premiérovi Robertu Ficovi je jedno, co svými kroky způsobí. Záleží mu podle ní pouze na tom, aby ho nezavřeli, uvedla v rozhovoru pro iDnes.cz.

Sofistikované, elegantní... Vášáryová tleská Fialovi, že přestal jednat se Slovenskem
Foto: Printscreen Český rozhlas PLUS
Popisek: Magda Vášáryová při debatě v centru DOX

Úvodem rozhovoru hovořila Vášáryová o zrušení společných zasedání české a slovenské vlády, o čemž rozhodl premiér Petr Fiala. Podle Vášáryové jde o velice sofistikované, elegantní diplomatické gesto. „Není to nic dryáčnického, jen naznačení: ‚Přátelé, jste na špatné cestě, rychle se vraťte‘,“ zmínila. 

Slovenský premiér Robert Fico je podle jejích slov „alkoholem poznamenaný člověk a populista“. „Zítra může říkat něco jiného,“ podotkla Vášáryová. Na Slovensku se podle jejích slov objevil za pouhé tři měsíce „režim, kterému nikdo nerozumí a je velice nebezpečný“. „Prosazuje autoritativní prvky,“ řekla.

Anketa

Mají čeští zemědělci proč protestovat?

97%
2%
hlasovalo: 46423 lidí
„Ficova rétorika směřuje jenom k jeho extremistickým voličům, které odlákal od pana Kotleby. On už ztratil odpovědnost vůči Slovenské republice a zachraňuje jen sám sebe. Proto se tím vůbec nemusíme zabývat. Pokud volby vyhraje pan Ivan Korčok, na první oficiální návštěvu pojede do Česka, ale společné zasedání vlád se obnoví až ve chvíli, kdy Fico ustoupí a začne se chovat normálně, což nepokládám za příliš realistické. Pokud se bude chovat normálně, ztratí své voliče,“ dodala Vášáryová.

Co se týče prezidentských voleb, Vášáryová podle svých slov udělá vše pro to, aby je vyhrál člověk, jenž byl chvilku dokonce jejím studentem. „A to je pan Korčok,“ sdělila.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

tahle tetka popírá výsledek demokratických voleb na slovensku ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 09.03.2024 8:45:43

|  17 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…