Sprostý výlev Jana Hřebejka se rozlehl Českem

28.08.2023 12:14 | Monitoring

Režisér Jan Hřebejk je velmi nespokojen. Ani trochu se mu nelíbí, co mu předkládá sociální síť X, dříve známá jako Twitter. Včetně „zábavných pí*ovin“. Sprostý výlev slavného režisérka uživatele zaujal. Stěžovali si na Elona Muska.

Sprostý výlev Jana Hřebejka se rozlehl Českem
Foto: Facebook
Popisek: Režisér Hřebejk protestuje proti Zdeňku Ondráčkovi

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

Sociální sítě jako Facebook, X – dříve Twitter, Instagram, TikTok a řada dalších, uživatelům nabízejí obsah na základě algoritmům, které pracují s tím, co uživatelé sledovali v minulosti a na základě toho jim předkládá to, co by se jim mohlo líbit teď. Aby na příslušné sociální síti strávili co nejvíce času, viděl co nejvíce reklam, a tak podobně.  

Režisér Jan Hřebejk si přesto stěžuje, že mu sociální sítě předkládají obsah, o který ani za mák nestojí.

„Proč se mi tu objevují mraky pitomostí, které mě vůbec nezajímají, od lidí, které nesleduju? A účty, které mě zajímají, sleduju je anebo dokonce preferuju, musím vyhledávat, objevují se jen výjimečně? Začíná mě to trochu s*át, protože je to ztráta času,“ uvedl.

Dostalo se mu doporučení, aby na sociální díti X více vybíral, koho bude „sledovat“ a obsah se mu podle toho přizpůsobí. Jenže podle Hřebejka tento přístup nepomáhá.

„I ‚Sledování‘ mi nabízí blbosti, různé ‚zábavné‘ pí*oviny, o které nemám zájem a nesleduju je. A ani mnou vysloveně preferované účty, nebo účty, které opakovaně čtu a vyhledávám, mi to nenabízí. Jako by mě to chtělo odvést někam do světa debility, žertovných videí a blábolů,“ rozčiloval se dál.

Jan Hřebejk promlouvá

Pod Hřebejkovým příspěvkem se rozjela živá diskuse, ve které se Hřebejk mimo jiné dozvěděl, že i jeho názory se na sociálních sítích zobrazují lidem, kteří o ně nestojí.

„Já vás a vaše mraky pasivní (i aktivní) agresivity taky poslední čas nevídám úplně dobrovolně. Je to proto, že to nemáme placený, dokud to tak budeme mít, bude nám to občas podsouvat i to, co nechceme, ať přepneme kamkoliv. A bude hůř. Elon zruší i blokování,“ napsala uživatelka sítě X vystupující pod jménem Liška Eliška.

Jan Hřebejk promlouvá

Jiní Hřebejkovi prozradili, že řeší stejný problém.

„Mám to stejně. A úplně nejvíc mě otravuje, když se mi pořád dokola objevuje stejný tweet, dvacetkrát přečtený, navíc od někoho, koho nesleduju. Kliknu na ‚skrýt tuto konverzaci‘ a stejně mi to pořád dokola skáče do TL, kdykoliv na ten tweet někdo zareaguje,“ napsala uživatelka Jana.

Jan Hřebejk promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A koho, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 28.08.2023 13:31:33
zajímá slabomyslnej hlupák ???Zase jen trapné upozornění na sebe,,

|  13 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …