Také doktor Macek promluvil ke katolické buzně

22.05.2013 12:36

Po několikadenní odmlce se na svém blogu opět objevil někdejší místopředseda ODS a ministr Miroslav Macek. Sarkastický pravicový glosátor se vrátil ke kauze „katolické buzny“ Martina C. Putny a vyjádřil skepsi nad změnami na pražském magistrátě.

Také doktor Macek promluvil ke katolické buzně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

Anketa

Dělá Zeman dobře, když blokuje jmenování profesora Putny?

63%
37%
hlasovalo: 18137 lidí

Doktor Macek si myslí, že problematika akademické hodnosti jedné „katolické buzny“ je většině lidí "putna". Prezident Zeman měl spíše odmítnout podepsat veškeré jmenovací dekrety s tím, že hlava státu by neměla být pouhým formálním vykonavatelem cizí vůle.

Zároveň by podle Macka měl vyzvat Parlament, aby urychleně přijal zákon, pole kterého by své akademické hodnostáře vybíraly přímo univerzity. „Pochopitelně s tím, že by nešlo o titul všeobecný, ale o titul 'profesor matematiky Vysokého učení technického v Praze', 'profesor dějin umění Univezity Karlovy', 'profesor práva Západočeské university v Plzni', 'profesor rekreologie Starolhotské pobočky Mukačevské univerzity' a podobně,“ plánuje dále Macek.

V tom případě by prý všichni hned věděli, s jakým profesorem mají tu čest. Případně pochybnou „čest“.

Obdobně malicherným sporem je prý boj pražské TOP 09 o větší moc nad miliardami, které přerozděluje metropolitní magistrát. Chápe prý, že pro současné a potenciálně budoucí žáby na komunálním prameni je to věc důležitá, ale Pražanům a daňovým poplatníkům je to vcelku jedno.

„Velmi dobře totiž ze zkušenosti vědí, že tunel Blanka ani lístek na MHD kvůli tomu levnější nebude," poznamenal bývalý místopředseda ODS.

Co přesně napsal doktor Macek:

Jen chvíli, chviličku, než jsem vyměnil starý porouchaný počítač za nový, se tady událo takových malicherností! Kupříkladu prezident Zeman odmítnul jmenovat „katolickou buznu“ profesorem (což je většině lidí putna), namísto aby odmítnul být formálním vykonavatelem cizí vůle a odmítnul jmenovat jakékoliv profesory s tím, nechť poslanci urychleně přijmou zákon, který by umožnil jmenovat profesory všem vysokým školám rovnou. Pochopitelně s tím, že by nešlo o titul všeobecný, ale o titul „profesor matematiky Vysokého učení technického v Praze“, „profesor dějin umění University Karlovy“, „profesor práva Západočeské university v Plzni“, „profesor rekreologie Starolhotské pobočky Mukačevské university“ a podobně, abychom hned věděli, s kým máme tu čest („čest“)…


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…