To jsou věci: Doktor Macek rýpavě píše o zdravotní péči pro Zemana

05.08.2013 10:35

O zdraví prezidenta Miloše Zemana se stará dvanáctičlenné lékařské konzilium. To se ovšem nelíbí bývalému politikovi a v současné době čilému komentátorovi politického dění Miroslavu Mackovi. Nadstandardy zrušil soud a dvanáct lékařů pro jednoho pojištěnce přece nelze považovat za standardní péči v České republice, píše.

To jsou věci: Doktor Macek rýpavě píše o zdravotní péči pro Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

"Nějak si ne a ne vzpomenout, ve kterém zákoně je zakotveno prezidentovo právo na nadstandardní zdravotní péči (navíc hrazenou ze standardního zdravotního pojištění)," přemítá Macek na svých stránkách viditelny-macek.cz. A připomíná, že i Ústavní soud před pár dny označil nadstandardní péči za neústavní.

"Nebo se nás ministr zdravotnictví Holcát vynasnaží přesvědčit, že dvanáctičlenné lékařské konzilium ke sledování zdravotního stavu jednoho jediného pojištěnce, který si navíc většinu svých neduhů způsobil svým mizerným životním stylem, je v Česku standardem?" ptá se štiplavě Macek.

Co přesně napsal doktor Macek na svém webu:

Nějak si ne a ne vzpomenout, ve kterém zákoně je zakotveno prezidentovo právo na nadstandardní zdravotní péči (navíc hrazenou ze standardního zdravotního pojištění). Přitom Ústavní soud před pár dny prohlásil nadstandardní péči, která není definována v zákoně, za neústavní. Nebo se nás ministr zdravotnictví Holcát vynasnaží přesvědčit, že dvanáctičlenné lékařské konzilium ke sledování zdravotního stavu jednoho jediného pojištěnce, který si navíc většinu svých neduhů způsobil svým mizerným životním stylem, je v Česku standardem?

reklama

autor: adr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…