To jsou věci: Noviny píší o pozadí kauzy Forejt, ale také o podrobnostech fungování Zemana osobně

06.12.2016 7:45

Zřejmě kompromitující video stojí za koncem dlouholetého hradního protokoláře Jindřicha Forejta. Dvojice mužů je již několik týdnů nabízí po redakcích českých médií. Server Echo24.cz nyní píše o videu více.

To jsou věci: Noviny píší o pozadí kauzy Forejt, ale také o podrobnostech fungování Zemana osobně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Forejt

Muži se totiž s nabídkou videa obrátili i na redakci tohoto serveru. Chtěli za něj nejprve čtvrt milionu korun, nyní již prý žádali pouze polovinu této částky. Redakce podle všeho video odmítla koupit, pár sekund z něj však měla možnost zhlédnout. „Video přijeli nabídnout dva muži. Jeden z nich se představil celým jménem. Prý působil v celé nabídce jen jako prostředník. Druhý muž, který byl údajně s Jindřichem Forejtem v kontaktu a nahrávku prý tajně pořídil na mobilní telefon v jistém bytě, má za sebou údajně nespecifikovanou kriminální minulost. Nahrávka má pocházet ze 4. října letošního roku,“ zmiňuje server mimo jiné i spory Forejta s kancléřem Vratislavem Mynářem a poradcem Martinem Nejedlým.

Původní text ZDE.

MF Dnes pak zmiňuje, jak se Forejt o svém „konci“ na Hradě, který však ještě prezidentská kancelář nepotvrdila, dozvěděl. V pátek, ač měl volno ze zdravotních důvodů, si chtěl zajít do práce. Zde však na něj čekala zapečetěná kancelář. Včera se pak prý konala série schůzek, mimo jiné u prezidenta. 

„Zeman je důvěřivý člověk a jen velmi nerad mění svůj tým. A to až tak, že je v některých ohledech hodně nepraktický. Například tím, že nepoužívá mobilní telefon, takže mu nikdo nemůže zavolat, že by se s ním chtěl setkat – vše je v režii tří lidí: Nejedlého, Mynáře, Forejta. A ti toho, každý ke svým zájmům, zneužívají,“ popisuje fungování na Hradě jeden ze zaměstnanců. 

Anketa

Českem otřásá skandál šňupajícího Jindřicha Forejta. Bylo by na odstoupení, kdyby média zveřejnila nahrávku úplně opilého politika-těžkého alkoholika?

85%
15%
hlasovalo: 2609 lidí

Nad Forejtem se začalo smrákat už v době jeho přešlapů kvůli pozdnímu odletu na pohřeb slovenského exprezidenta Michala Kováče, (ne)vyznamenání Jiřího Bradyho či mylné informaci ohledně neúčasti amerického velvyslance Andrewa Schapira v den státního svátku. 

„Jenomže všechny tyto události jsou už staré několik týdnů. Náhlé zapečetění Forejtovy kanceláře tak svědčí o tom, že za zákazem vstupu na Hrad může být jiný důvod související s napjatými vztahy uvnitř hradní kanceláře,“ zmiňuje MF Dnes rovněž video. 

Forejta by v jeho funkci mohli podle spekulací nahradit Miroslav Sklenář, bývalý šéf hradního protokolu, nebo Forejtův zástupce Vladimír Kruliš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…