To musíme jinak! Slabá místa. Válek k vývoji covidu. Toto jsou jeho představy

18.11.2021 15:25 | Zprávy

Kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) po jednání svého anticovid týmu s Ministerstvem zdravotnictví zdůraznil, že odmítá lockdown pro neočkované. „Je potřeba dávat společnost dohromady, ne ji rozdělovat,“ prohlásil Válek s tím, že by se měly nadále uznávat PCR testy. Dosluhující kabinet Andreje Babiše přitom PCR testy jako platný certifikát od pondělí 22. listopadu ruší.

To musíme jinak! Slabá místa. Válek k vývoji covidu. Toto jsou jeho představy
Foto: TOP 09
Popisek: Vlastimil Válek

Vláda v demisi pod tíhou rostoucího počtu nově potvrzených případů nákazy rozhodla o nových opatřeních, mezi nimiž je zejména konec uznávání testů u neočkovaných jako certifikátu o bezinfekčnosti. To se ale nelíbí budoucímu ministrovi zdravotnictví Vlastimilovi Válkovi.

„Materiály, které jsme měli projednávat, jsme dostali včera večer. Novelizované jsme je dostali dnes ráno v šest. Zjistili jsme, že se nejedná o bavorský ani rakouský model, ale o jakýsi český model,“ řekl na úvod tiskové konference Válek.

„Jsme přesvědčení, že PCR test ručí po nějakou dobu za to, že nemůžeme ohrozit své příbuzné. Není to ale o tom, že já bych se nemohl nakazit, zvyšuji tím nicméně pravděpodobnost, že nenakazím své okolí,“ vysvětloval Válek s tím, že takhle je to potřeba komunikovat. „Po absolvování toho PCR testu je totiž opravdu malé riziko, že někoho nakazím,“ dodal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…