Tomáš Klus a boj proti Babišovi? Promlouvá Miroslav Kalousek

29.07.2018 18:02

Herec a zpěvák Jiří Macháček se přidal k Tomáši Klusovi. Společně hodlají bojkotovat akce spojené s českým předsedou vlády Andrejem Babišem, aby si zachovali vnitřní integritu. Na Macháčkův krok už se ozývají první reakce. Ozvali se Miroslav Kalousek (TOP 09) nebo novinář Jan Tuna.

Tomáš Klus a boj proti Babišovi? Promlouvá Miroslav Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti Babišově vládě podporované komunisty před budovou sněmovny. Když mezi demonstranty zavítal Miroslav Kalousek dočkal se vřelého přijetí za skandování svého jména

Hudebník Tomáš Klus oznámil světu, že bude bojkotovat akce podporované premiérem Andrejem Babišem nebo jeho Agrofertem. Jen pro upřesnění, holding Agrofert je momentálně odložen ve svěřenském fondu předsedy vlády. Společnost finančně podpořila např. festival Colours of Ostrava. Klusovi se zdá pokrytecké na jedné straně kritizovat premiéra Babiše, a na druhé straně inkasovat peníze za účast na akcích, které podpruje Agrofert. Macháček dal Klusovi za pravdu.

Anketa

Oceňujete, jak proti Andreji Babišovi vystoupili Tomáš Klus, Matěj Ruppert a Jiří Macháček?

hlasovalo: 23148 lidí

Jan Tuna i Miroslav Kalousek Macháčkovi zatleskali. „A proto Tomáš Klus fandím a vážím si ho. Příklady táhnou. Bude nás víc a víc. Těch, co se nenechají koupit. A nebojí se ho. Každý v tom svém oboru. Jen o tom nesmíme mlčet. Dnes Jirka Macháček a MIG 21. Zítra někdo další. Pozítří další a další a další... A z kapek bude moře," napsal Jan Tuna na sociální síti facebook.

V podobném duchu se vyjádřil i na sociální síti twitter.

Kalousek podotkl, že není Macháček jako Macháček. Narážel tím na shodu jmen herce Jiřího Macháčka s publicistou Janem Macháčkem, Někdejší disident a novinář Jan Macháček působí v pozici předsedy správní rady Institutu pro politiku a společnost Andreje Babiše.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…