Týrání vědců... Moravec se přeřekl a pak zuřil, že se hosté smějí

20.02.2022 15:16 | Zprávy

Do nedělních Otázek Václava Moravce dorazil ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) a stínový ministr spravedlnosti a někdejší předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO). Moravec oba politické hosty rozesmál, když promluvil o „týrání vědců“. „No, já bych moc nežertoval, když se podíváme, co se děje v Rusku,“ chtěl Moravec utnout smích obou politiků. A pak vytáhl na stůl „Rodinná pouta s. r. o.“ ve Vězeňské službě ČR.

Týrání vědců... Moravec se přeřekl a pak zuřil, že se hosté smějí
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Václav Moravec má Otázky

Blažek hned na úvod konstatoval, že je třeba přestat se socialistickým rozhazováním a to platí obecně, nejen u resortu spravedlnosti. V tomto resortu se škrtá půl miliardy korun.

„Já myslím, že se to neprojeví, že to nebude tak, že by se teď netopilo a nesvítilo. Nemyslím si ani, že bude někdo odcházet z Vězeňské služby. Podle našeho názoru bude dál všechno fungovat a nebude to mít důsledky ani pro život vězňů, ani na život lidí, kteří ve vězeňství pracují,“ uvedl Blažek.

Vondráček kontroval, že to vidí jinak.

„Já jsem se bavil s lidmi zevnitř a oni se dělí na dva proudy. Jedni říkají, že jim dojdou peníze v polovině roku, a druhý proud říká, že peníze dojdou v září. Tady vyčítám panu ministrovi, že málo bojoval za svůj resort a že ty vyjednané peníze nebudou stačit. Jsou to škrty jen na papíře, ale když se na to podíváte podrobně, tak ta fasáda boje proti inflaci dostane trhliny,“ upozornil Vondráček.

„Já nevím, proč trávíme hodiny a hodiny nad rozpočtem, když víme, že je to cár papíru,“ rozčílil se místopředseda hnutí ANO v jednu chvíli.

„Ale není to cár papíru,“ oponoval Blažek. Vyložil, jak se na rozpočet dívá on.

„Teď nastupuje rozumný hospodář, což znamená konec rozhazování a konec uplácení jistých skupin  voličů. My prostě nemůžeme jít tou cestou, kterou já nazývám socialismus a v jistém smyslu normalizace. Když nastupoval Gustav Husák v roce 1969, tak říkal, že dá Čechům na guláš a pivo a bude klid, ale teď na to prostě ten stát nemá,“ prohlásil Blažek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…